Pácolt, zöldséges csirkenyársak: grillen és sütőben is elkészítheted
A színes, ízes csirkenyárs még jobb lesz, ha a húst üde, citromos, fokhagymás pácban pihenteted néhány órát.
A legegyszerűbb csirkecombból is mennyei ételt készíthetsz, ha izgalmas, fűszeres pácban hagyod állni sütés előtt. Ha már nyár, akkor grillezés, úgy lesz a legfinomabb a hús, ha tűzön sütöd, de természetesen serpenyőben vagy sütőben is készülhet.
Nyáron a friss, picit fanyar ízeket kívánjuk, így ebbe a pácba citromlé, citromhéj és oregánó került. A marinádtól nem csak finomabb lesz a hús, sokkal omlósabb is, egész biztosan nem szárad majd ki.
Ha filével dolgozol, sokkal előbb megsül a hús, de csontos combot is használhatsz, viszont annak több időre van szüksége, míg elkészül.
A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. Keverjünk össze mindent egy kis tálban – a combon kívül. Kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tegyük a combokat egy nagy tálba, majd öntsük rájuk a pácot. Forgassuk egybe. Fedjük le a tálat, majd tegyük legalább 2 órára a hűtőbe.
Sütés előtt vegyük ki a pácból a húst, csöpögtessük le róla. Grillen oldalanként nagyjából 5-5 percig süssük a combokat, míg belül is átsülnek teljesen.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu