Egyszerű citromos-joghurtos sütemény: napokig szaftos és puha marad a tésztája

citromossüti
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Csak rajtad múlik, hogy enyhén citromosra készíted, vagy a gyümölcs íze dominál, citromrajongóknak kötelező.

Aki szereti a citromos édességeket, annak muszáj megkóstolnia ezt a habkönnyű, joghurtos kevert sütit is. A puha tésztát citromhéj ízesíti, de aki intenzívebb ízekre vágyik, az facsarja bele az egyik citrom levét is, sőt, akár citromos joghurtot is használhat.

A tökéletes állag kedvéért olaj is kerül a tésztába, ettől napokig puha és szaftos marad majd. Az alapreceptet bátran felturbózhatod, mehet bele áfonya vagy más bogyós gyümölcs, apróra tört csoki, igaziból bármi. A süti tetejét porcukorral, de citrommázzal is díszítheted, ha még különlegesebb végeredményre vágysz.

Citromos-joghurtos süti

citromossüti2

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 250 gramm joghurt
  • 250 gramm liszt
  • 100 gramm cukor
  • 80 milliliter olaj
  • 2 darab tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 darab biocitrom
  • 1 csipet
  • porcukor (tálaláshoz)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 23x13x7 centis sütőformát.

A tojásokat és a cukrot keverjük habosra robotgép segítségével, majd adjuk hozzá az olajat, a 2 citrom reszelt héját és a vaníliát. Keverjük alaposan össze, majd mehet bele a joghurt is. Addig keverjük, míg homogén nem lesz a massza.

Az átszitált lisztet, a sütőport és a sót keverjük össze egy másik tálban, majd kisebb adagokban keverjük a nedves hozzávalókhoz.

Öntsük a tésztát az előkészített formába, majd 35-40 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk hűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük