
Citromos keksz forró tea mellé – Olyan puha, hogy szétomlik a szájban

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence
Ropogós

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag

Mennyei, nyári fügefagylalt: gép nélkül készül

Gyrostál friss zöldségekkel és házi tzatzikivel: csirkéből gyorsan kész

7 nap, 7 smoothie: frissítő, egészséges és tápláló italok minden napra

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé
Kekszet sütni a világ egyik legegyszerűbb dolga, mégis a legtöbbször inkább megvesszük a boltban.
Diéta ide vagy oda, a teánk mellé nyugodtan elmajszolhatunk pár darab kekszet. Bár egyszerűbbnek tűnik leszaladni érte a boltba, de valahogy ott sosem azt az ízvilágot kapom, mint amilyet megálmodtam a forró italhoz.
Kávé mellé csokisat vagy mogyorósat, netán zabkekszet, de tea mellé bizony valami savanykásabbat képzelek el. Például ezt a citromosat, amit utána szépen bedobozolok, és megpróbálok minden nap csak egyet, na jó, kettőt enni belőle.
Citromos keksz

Hozzávalók 10 adaghoz
- 260 gramm liszt
- 130 gramm vaj
- 160 gramm nádcukor
- 1 darab citrom
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 0.5 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 darab tojás
- 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat hagyjuk egy kicsit puhulni, keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, majd facsarjuk bele a citrom levét. Ízlés szerint citromhéjat is reszelhetünk bele. Üssük bele a tojást, adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sütőport, a sót, végül szitáljuk hozzá a lisztet. A masszát jól dolgozzuk össze.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Formázzunk belőle kis golyókat, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és tegyük rá a golyókat úgy, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz.
Süssük meg őket annyira, hogy a szélük aranybarnára süljön. Ilyenkor a sütik közepe még puha, így hagyjuk kihűlni.
Fotó: Getty Images