20 perces zabpelyhes-mazsolás keksz- Egyszerre ropogósak és omlósak

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Ez a finom nassolnivaló maximum 20 perc munkával a miénk lehet. Tökéletes napindító, reggelire pár darab belőle tökéletes azoknak, akik nem tudják megszokni a reggeli intézményét.

A kekszekbe mazsola, kókuszreszelék és zabpehely kerül, úgyhogy egészséges nass, mivel azonban cukorban és vajban is bővelkedik, nem éppen diétás. Ha szeretnénk kicsit fogyókúrásabb változatot készíteni, akkor a lisztből használjunk teljes kiőrlésűt, ha pedig egészségesebbet ennénk, akkor a cukrot ertirittel helyettesítsük. 

A cukor mellé juharszirup is kerül, ez nemcsak édesíti a sütiket, hanem egy plusz ízt is ad nekik. 

A sütik nem lesznek se túl kemények, se túl puhák: mivel sütőpor kerül a kekszekbe, kicsit megnőnek, nem lesznek olyan laposak és ropogósak, mint egy amerikai csokis keksz. Viszont a sok-sok vaj miatt, ami a tésztába kerül, a megformázott gombócok ki fognak lapulni, nem maradnak túl ducik sem. Pont ettől az egyensúlytól lesznek tökéletesek a kekszek: egyszerre ropogósak és omlósak. 

Zabpelyhes-mazsolás keksz

zabpelyheskekszrecept

Hozzávalók 24 adaghoz:

  • 225 gramm fehér liszt
  • 375 gramm zabpehely
  • 250 gramm vaj
  • 200 gramm barna cukor
  • 180 gramm mazsola
  • 125 gramm kókuszreszelék
  • 90 milliliter juharszirup
  • 1 darab tojás
  • 1.5 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál fahéj
  • 0.5 teáskanál gyömbér
  • 0.5 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy nagy tepsit.

A lisztet, kókuszreszeléket, sütőport, fahéjat, gyömbért és a sót keverjük össze.

A vajat és a barna cukrot keverjük krémesre habverő segítségével. Forgassuk bele a juharszirupot, adjuk hozzá a tojást és a vaníliát. Mehetnek bele a kikevert száraz hozzávalók, majd a zab és a mazsola.

A tésztából csináljunk diónyi golyókat, tegyük őket egymástól 2,5 centiméterre.

15-20 percig süssük őket, a sütés félidejében forgassuk el a sütőlemezt. A kekszeket 5 percig hűtsük a sütőlemezen. Reggelire vagy uzsonnára tökéletes.

Fotó: Getty Images 

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük