![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Vaníliás, illatos csokis keksz – Extra puha lesz a pudingtól
![vaníliapudiscsokiskeksz](https://kep.index.hu/1/0/2946/29460/294604/29460425_2261189_500903c105540154df65a7731a80fb6d_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ez egy olyan amerikai csokis keksz, ami, eltérve a megszokottól, nem kemény és ropogós, hanem teljesen puha.
Ízében és állagában is ötcsillagos ez a keksz - a csoki mellett érződik a vanília is, ráadásul olyan omlós, hogy tényleg szinte elolvad a szájban. A kekszek nem teljesen laposak, a sütőportól picit megemelkednek, apró pöffetegek lesznek belőlük.
A pudingtól lesz puha és omlós
A vaníliapuding nem főzve, hanem instant por formájában kerül a kekszekbe - a keményítőt helyettesíti. Ugyanis a keményítő puha tésztát eredményez, azonban, ha picit több kerül belőle a desszertbe, az az íz rovására mehet. A vaníliapuding viszont nemcsak omlóssá varázsolja a kekszeket, hanem egy plusz vaníliás ízt is kölcsönöz nekik.
Fontos, hogy nem szabad a tésztát túlkeverni: ha a száraz hozzávalók elvegyültek a folyékonyakkal, ne keverjük tovább, mert tömör lesz a végeredmény. A kész tésztát 30 percig pihentetni kell a hűtőben, különben könnyen szétfolynak majd a kekszek a sütőben, úgyhogy erre fordítsunk kellő figyelmet. Ha a pihentetés után nehezen formázhatónak érezzük a tésztát, pár percig hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy visszapuhuljon.
Vaníliapudingos csokis keksz
![vaníliapudiscsokiskeksz2](https://kep.index.hu/1/0/2946/29460/294604/29460437_2b01b0ae3fb3cbf725c164efd146b598_wm.jpg)
Hozzávalók 15 darabhoz
- 250 gramm liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál só
- 170 gramm vaj
- 100 gramm kristálycukor
- 100 gramm barna cukor
- 80 gramm vaníliás pudingpor
- 1 darab tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 180 gramm csokicsipsz
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és a sót.
A vajat olvasszuk fel. Keverjük hozzá a kétféle cukrot és a vaníliás pudingport. Ha elvegyültek a hozzávalók, mehet hozzá a tojás és a vaníliakivonat, ha homogén a massza, beletehetjük a lisztes keveréket is. Végül adjuk hozzá a csokicsipszet.
Tegyük félre a tésztát, pihentessük 30 percig.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Csináljunk kisebb golyókat kb. evőkanálnyi mennyiségű tésztából, hagyjunk köztük 5 centiméter távolságot.
Süssük őket 8-10 percig, amíg a sütik széle barnulni nem kezd. Ha úgy érezzük, hogy a közepük még túl puha, nincs baj, hagyjuk benne a lekapcsolt sütőben a kekszeket további 10 percre, ki fognak száradni.
Kihűlve, magában vagy vaníliapudinggal tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!