![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Egyszerű, filléres, kevert citromos sütemény: a citrom héja és leve dobja fel a tésztát
![citromoskevertcov](https://kep.index.hu/1/0/3327/33271/332711/33271170_2549404_27f73be2f31909fe357511bb7f5bdb3d_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Régi bevált recept, aminek az elkészítésével alig lesz gondunk - csak fogjuk az alapanyagokat, egybekeverjük, formába öntjük, és már mehet is a sütőbe sülni.
Az egyszerű sütemény tésztáját friss citrom leve és héja teszi kellemesen savanykássá. Én épp csak annyit használok belőle, hogy enyhén érezni lehessen a sütiben, persze, ha valaki szereti a gyümölcs intenzív ízét, lehet bátrabb az ízesítésnél, sőt, a kész édesség tetejére porcukorral elkevert citromlevet is tehet.
A tészta hozzávalói tényleg nagyon szerény alapanyagok, minden jól felszerelt kamrában megbújnak, így bármikor el lehet készíteni a süteményt. A tojásokkal lehet variálni, ha kisebb méretűt sikerül vennünk, akkor négyet használjunk, de közepes esetében három is bőven elég lesz. Ha pedig a cukrot éreznénk kevésnek, kicsit jobban lóduljon meg a kezünkben az édesítő.
Citromos kevert sütemény
![citromoskevertct](https://kep.index.hu/1/0/3327/33270/332708/33270852_f43ecb834154168b9f4982b0e54fa3da_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab citrom
- 100 gramm liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 80 gramm cukor
- 60 gramm vaj
- 4 darab tojás
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval habbá verjük, a sárgáját a cukorral elkezdjük habosra keverni, miközben az olvasztott vajat, a citrom reszelt héját és levét apránként adagolva hozzákeverjük.
A sütőport a liszttel összekeverjük, először a tojássárgájával keverjük el, majd óvatosan a tojásfehérjéhez forgatjuk, ezután a masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük, 200 fokos légkeveréses előmelegített sütőben 25-35 perc alatt megsütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!