
Krémes citromos szószban sült halfilé – Puhábbra sül, mint a csirkehús

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Elkezdtem számolni, hogy hányszor eszünk halat egy hónapban, és bizony siralmas lett az eredmény.
Nagyon sokszor halljuk, hogy nem viszünk a szervezetünkbe elég omega-3 zsírsavat, pedig az többek között csökkenti a szívbetegségek és a stroke kialakulásának esélyét is.
A legegyszerűbb módja ennek az lenne, ha sokkal több halat ennénk. A lényeg, hogy jó minőségű halfilét válasszunk, onnantól kezdve nem is kell túlzásba vinni az ízesítését, egy kevés zsiradék és citrom tökéletesen megteszi. A citrom különösen jól kihozza a hal ízét, ebben a receptben nem spórolunk vele.
Citromos szószban sült halfilé

Hozzávalók 4 adaghoz
- 60 gramm vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál citromlé (friss)
- 0.5 kávéskanál citromhéj
- 4 szelet halfilé
- 0.5 kávéskanál bors
- 1 kávéskanál só
- 1 darab citrom
- díszítéshez petrezselyem
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 225 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Fektessük rá a halszeleteket, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát vágjuk egészen apróra, szórjuk rá.
Egy tálban keverjük össze az olvasztott vajat, a citromlevet és a citromhéjat. A keveréket öntsük rá a halra.
Süssük 12-15 percig. Tálalás előtt ízlés szerint szórjunk rá petrezselymet, citromkarikákkal tálaljuk.
Fotó: Getty Images