A corn dog nagy kedvenc, amit imádnak a gyerekek: a virsli kukoricadarás bundát kap
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A corn dog az amerikai vidámparkokban, vásárokon nagyon népszerű finomság, amiért kicsik és nagyok egyaránt odáig vannak.
Mire jó a virsli? Reggelire kiváló puha kiflivel és zöldségekkel. És még? A hot dog is nagyon kedvelt, amelynek többféle verziója ismert. A virslit kevés olajban is ki lehet sütni, főzelék mellé kínálva kicsit retró, de nagyon finom feltét. Sőt, még leveles tésztába is lehet csomagolni vagy tartalmas levesbe főzni.
Az egyik kedvenc utcai kaja a már említett hot dog, nyílt titok, hogy a legfinomabbat Amerikában eheted. Az amerikaiaknak van még egy híres kedvencük, ez pedig a pálcikára szúrt, kukoricalisztbe mártott corn dog, amit pálcikás hot dognak is szoktak hívni. Egyszerű finomság, amit otthon is el lehet készíteni, a gyerekek imádni fogják! Ha kicsiknek készül, akkor a cayenne-borsot ki lehet hagyni. A corn dog melegen a legfinomabb, nyomj rá mustárt és ketchupot, aztán harapj egy nagyot bele.
Corn Dog
Hozzávalók 8 darabhoz
- 8 darab virsli
- 20 dekagramm kukoricadara
- 10 dekagramm finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál cayenne-bors
- só és bors ízlés szerint
- 2 darab tojás
- 3 deciliter író
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet, kukoricadarát, sütőport és a fűszereket keverjük egybe.
Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, öntsük hozzá az írót, dolgozzuk egybe, majd a lisztes keverékkel is keverjük egybe.
A virsliket szúrjuk pálcikára, majd mártsuk őket a masszába. A masszából kivéve azonnal tegyük forró olajba és minden oldalán süssük aranybarnára (3-4 perc).
Fotó: Getty Images