![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Klasszikus frankfurti leves: a rengeteg zöldségtől nagyon laktató
![frankf](https://kep.index.hu/1/0/3241/32413/324137/32413765_2485507_cffb8e3341be4a24d6110fb2f623a3ca_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Akik ki nem állhatják a virslit, azok is adjanak egy esélyt ennek az ételnek, a frankfurti levesben teljesen új értelmet nyer.
Mivel egy ideje már nem tudtunk hazamenni, elkezdtem hiányolni az otthoni ízeket. Egyik nap felhívtam nagymamámat, mondta, hogy éppen frankfurti levest főz. Több se kellett, én is nekiálltam rögtön, és bár nem teljesen az ő verzióját reprodukáltam, nagyon nagy sikere lett.
Én egy hatalmas fej kelkáposztát vettem a boltban, így bőven elég volt a fele a levesbe, de máskülönben egy kisebb fej egész is mehet bele. Az én változatomba krumpli és leveszöldség is került, így a káposztával és virslivel együtt nagyon sűrű és laktató végeredmény született.
Aki szeretné, tejfölös-lisztes habarással sűrítheti, de én ennek egyáltalán nem éreztem szükségét, így a tejfölt egyszerűen csak belekevertem a főzés végén a levesbe.
Fankfurti leves
![frankf2](https://kep.index.hu/1/0/3241/32413/324137/32413775_0259acdad763f0466aa831297ad77410_wm.jpg)
Hozzávalók 8 adaghoz
- 1 evőkanál olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 darab krumpli
- 2 darab sárgarépa
- 1 darab fehérrépa
- 1 kis fej kelkáposzta (fél nagy fej)
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 mokkáskanál kömény (őrölt)
- 15 dekagramm frankfurti virsli
- ízlés szerint só, bors
- 150 gramm tejföl
- 2.5 liter víz
Elkészítés:
A hagymát, burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kockákra, a fokhagymát pucoljuk meg, a répákat hámozzuk meg, vágjuk karikákra. A kelkáposzta fedőleveleit szedjük le, az alatta lévő leveleket mossuk át alaposan, majd csíkozzuk össze.
Egy lábasban melegítsük meg az olajat, majd dobjuk rá az összekockázott hagymát, mikor kezd dinsztelődni, szórjuk rá a fűszerpaprikát és a köményt. Egyet keverjünk rajta, majd dobjuk rá a krumplit és a répákat. Alaposan keverjük össze a zöldségeket a fűszeres, hagymás alappal, majd öntsük fel 2,5 liter vízzel.
Mikor forr a víz, dobjuk bele egészben a 2 gerezd fokhagymát, majd az összecsíkozott kelkáposztát. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt kb. 25-30 percig főzzük, míg minden zöldség meg nem puhul. A kelkáposzta maradhat picit roppanós is, de szét is lehet főzni.
Ha az összes zöldség puha, dobjuk a levesbe a felkarikázott virslit. Ezzel együtt is főzzük 5 percig.
Mikor kész, keverjünk bele egy kis doboz tejfölt - ízlés szerint tálalásnál is hozzáadhatjuk a tejfölt -, majd keverjünk rajta egyet, pár percig főzzük, majd kapcsoljuk le alatta a lángot.
Melegen, akár plusz tejföllel kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!