Chilei csípős csirke: a ropogós, chilis tésztabunda a lelke

csipos-csirke
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Gyorsan elkészíthető, laktató csirkés ételt keresel? Ha szereted a csípős ízvilágot, akkor ezt az amerikai konyha ihlette csípős csirkét mindenképpen ki kell próbálnod!

A chilei csípős csirke nem ok nélkül kapta ezt a nevet, összetevői ugyanis, mint a kukorica, a csípős paprikakrém és a chili, az amerikai konyha kedvelt alapanyagai.

Kicsit olyan ez a fogás, mint amit néhány, csirkére alapozó gyorsétterem is kínál, de közben mégis más, hiszen erről pontosan tudod, hogy mi kerül bele, így 100 százalékban mentes lesz az ízfokozóktól, és garantáltan frissen készül. Csirkemell helyett most csirkecombfiléből készítjük, de persze előbbivel is kipróbálhatod.

Nagy előnye, hogy kevés alapanyag kell hozzá, ami még csak nem is horror áron van. Salátákhoz, de kukoricakörettel is tökéletes és laktató ebédet vagy vacsorát készíthetsz belőle. 

Csípős csirke

csipos-csirke

Hozzávalók 4 adaghoz

A csirkéhez:

  • 4 db csirkecombfilé
  • 10 dkg liszt
  • olaj a sütéshez
  • só, bors ízlés szerint

A tésztabundához:

  • 1 db tojás
  • 1.5 dl tej
  • 1 kk csípős paprikakrém
  • 0.5 kk chilipehely
  • 2 ek olaj
  • 4 dkg liszt
  • 3 ek konzerv vagy mirelit kukorica
  • só, bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombfiléket mossuk meg – ízlés szerint a bőrét is leszedhetjük, ha anélkül jobban szeretjük –, majd vágjuk ketté. 

A megfelezett filék mindkét oldalát sózzuk be, majd tegyük félre. 

Készítsük el a tésztabundát. Ehhez a tojást verjük fel, majd keverjük össze a tejjel. Sózzuk, borsozzuk meg gazdagon, adjuk hozzá a paprikakrémet, a chilipelyhet és 2 evőkanál olajat. 

Ezután annyi lisztet adjunk hozzá, hogy a massza palacsintatészta-állagúvá váljon. 

A csemegekukoricát villával nyomkodjuk szét egy kicsit, majd azt is adjuk a tésztához. Tegyük félre kb. 5 percre, amíg előkészítjük a csirkedarabokat. 

A húst forgassuk meg lisztben.

Közben tegyünk fel olajat melegedni egy közepes lábosban.

Amikor az olaj már forró, mártsuk meg egyesével a lisztes csirkedarabokat a tésztabundás keverékben, majd közepes lángon süssük őket aranybarnára az olajban. 

Papírtörlőre szedve őket csepegtessük le róluk a felesleges olajat, majd tálalásnál kínáljunk mellé kukoricás rizst vagy salsa szószos mártogatóst.

Tipp:

Ha valaki nem szereti a csípőset, akkor csemege paprikakrémet is használhat a csípős helyett, vagy egyszerűen csak keverjen édes pirospaprikát a tésztabundához chili és csípős paprikakrém helyett.  

Fotók forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük