Pikáns kence sült paprikából: sok dió is gazdagítja

Muhammara-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sült paprikából készült különleges krémnek képtelenség ellenállni: mártogatósként és szendvicsre is szuper!

A muhammara egy klasszikusnak számító közel-keleti étel, hasonlóan népszerű mártogatós, mint a csicseriborsóból készült hummusz vagy a padlizsános baba ganoush. Érdekessége, hogy a sült paprika mellett dió is kerül a krémbe, így egy sokrétű és tartalmas fogás kerekedik belőle.

Ahhoz, hogy igazán ízes muhammarát készíts, grillen süsd a paprikát: a füstös aroma ugyanis legalább olyan fontos, mint a felsorolt hozzávalók. Nélküle ugyan finom lesz, de az átütő sikerhez nem elég, ha a sütőt használod. Remek előétel nyári grillezésekhez vagy baráti összejövetelekhez.

Muhammara

Muhammara

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 70 g dió enyhén megpirítva
  • 300 g sült piros paprika
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 ek friss citromlé
  • 1 ek olívaolaj
  • 0.25 tk füstölt paprika
  • 0.5 tk őrölt kömény
  • 0.5 tk őrölt koriander
  • 0.25 tk
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a diót aprítógépbe, és zúzzuk egészen apróra.

Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és 2 perc alatt dolgozzuk teljesen krémes állagúra.

Kanalazzuk egy közepes tálba, tetszés szerint locsoljunk rá kevés olívaolajat és díszítsük friss petrezselyemmel. Csíkokra vágott zöldségekkel, pitával kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük