
Pikáns kence sült paprikából: sok dió is gazdagítja

A sült paprikából készült különleges krémnek képtelenség ellenállni: mártogatósként és szendvicsre is szuper!
A muhammara egy klasszikusnak számító közel-keleti étel, hasonlóan népszerű mártogatós, mint a csicseriborsóból készült hummusz vagy a padlizsános baba ganoush. Érdekessége, hogy a sült paprika mellett dió is kerül a krémbe, így egy sokrétű és tartalmas fogás kerekedik belőle.
Ahhoz, hogy igazán ízes muhammarát készíts, grillen süsd a paprikát: a füstös aroma ugyanis legalább olyan fontos, mint a felsorolt hozzávalók. Nélküle ugyan finom lesz, de az átütő sikerhez nem elég, ha a sütőt használod. Remek előétel nyári grillezésekhez vagy baráti összejövetelekhez.
-
2023-08-28 07:52:01
-
2023-08-27 10:16:01
-
2023-08-21 10:16:01
Muhammara

Hozzávalók 1 adaghoz
- 70 g dió enyhén megpirítva
- 300 g sült piros paprika
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 ek friss citromlé
- 1 ek olívaolaj
- 0.25 tk füstölt paprika
- 0.5 tk őrölt kömény
- 0.5 tk őrölt koriander
- 0.25 tk só
Elkészítés:
Tegyük a diót aprítógépbe, és zúzzuk egészen apróra.
Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és 2 perc alatt dolgozzuk teljesen krémes állagúra.
Kanalazzuk egy közepes tálba, tetszés szerint locsoljunk rá kevés olívaolajat és díszítsük friss petrezselyemmel. Csíkokra vágott zöldségekkel, pitával kínáljuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!