Fűszeres, fokhagymás vajjal sült csirkecomb: fehérborban puhul

Fűszeres, fokhagymás vajban sült csirkecomb cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fokhagymás vajjal sült csirkecomb tele van ízzel, a hús finom puha, az elkészítésével pedig nem lesz sok gond.

Imádom az egyszerű recepteket, melyekkel nem lehet hibázni. A fokhagymás vajban sült csirkecomb pont ilyen, ráadásul olcsónak is mondható, hiszen nem kerül sok alapanyag a kosárba, ennek ellenére mesés étel.

Ha csirke, akkor vaj

Az egészben sült, gyönyörű aranybarna bőrű csirke titka a vaj, amelyet tetszőleges fűszerekkel egybekeverve kell a csibe bőre alá és a húsába masszírozni. Ezt a technikát a szárnyas alkatrészein is érdemes kipróbálni, nem csak egyben sült csirkén. Ha lehetőséged van rá, egész combokkal és friss fűszernövényekkel dolgozz. Ha pedig nem szeretnél fehérbort használni, akkor alaplével helyettesítsd.

Fokhagymás vajban sült csirkecomb

Fűszeres, fokhagymás vajban sült csirkecomb ct

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 150 g puha vaj
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 8 darab csirkecomb (alsó, felső vagy egész)
  • 2.5 dl fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat keverjük össze a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, kakukkfűvel és rozmaringgal. (Őrölt helyett friss fűszernövényeket is használhatsz.)

A megtisztított csirkecombok bőrét lazítsuk meg és a fűszeres vajból kenjünk alá, majd kívülről is masszírozzuk a húsba. Ezután a combokat helyezzük tepsire és öntsük alá a fehérbort.

A húst toljuk 180 fokos sütőbe, és 40-45 percig süssük. Félidőnél fordítsunk és locsoljuk meg az értékes, fűszeres, vajas lével a húst. Ezután emeljük a sütő hőfokát 200 fokra, és süssük még 5-10 percig, hogy szép aranybarna legyen. Ha a hús 45 perc sütés után szép aranybarna, akkor nem kell tovább sütni!

Az elkészült sültet a tepsiben összegyűlt zsiradékkal kínáljuk párolt zöldségekkel és rizzsel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük