Fenséges csirkekrokett maradék csirkehúsból: kívül ropogós, belül lágy és ízletes

cskcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Krokett hallatán a legtöbben rögtön a krumpliból készült ropogós köretre gondolunk, pedig más alapanyagból is készülhet a finomság.

Csirkehúsból is lehet krokett - és rizsből is. A legjobb, hogy akár maradék csirkehúsból is elkészíthetjük, falatozás közben senki sem gondolja majd, hogy a ránk maradt húsból készült a kívül ropogós, belül lágy finomság. Ha nincs maradék csirkénk, süssünk serpenyőben húst, majd villával széttépkedve használjuk fel a kroketthez.

A csirke krokett magában fogyasztva is tökéletes, de körettel akár főétel is lehet belőle.. Mindig tegyünk mellé mártogatóst, ha pedig szeretnénk kicsit ízletesebbre venni, zöldfűszereket is apríthatunk a masszába, amiből a kroketteket gyártjuk majd. A lágyabb textúra érdekében pár evőkanál sajtkrém is keverhető a húsos masszához.

Csirke krokett

cskct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 220 gramm csirkemell
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál passzírozott paradicsom
  • 2 evőkanál olaj
  • 150 milliliter alaplé (csirke vagy zöldség)
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Serpenyőben a vajat felolvasztjuk, majd a finomra aprított hagymát üvegesre pirítjuk. A zúzott fokhagymát hozzákeverjük az egészen apróra vágott csirkemellel együtt, sóval, borssal fűszerezzük és a passzírozott paradicsomot is belekeverjük. 2-3 perc után levesszük a lángról a serpenyőt, a húst edénybe kanalazzuk.

A 2 evőkanál olajat felforrósítjuk, majd felöntjük alaplével (ha nincs, ugyanannyi vizet, és házi ételízesítő kockát használjunk). 3-4 perc után hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg egynemű masszát nem kapunk. Miután kihűlt alaposan egybedolgozzuk a húsos keverékkel. Kicsit benedvesített kézzel a masszából ízlésünknek megfelelő kroketteket formázunk, majd duplán megforgatjuk a felvert tojásban és zsemlemorzsában, utána bő olajban aranybarnára sütjük.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük