![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Fenséges csirkekrokett maradék csirkehúsból: kívül ropogós, belül lágy és ízletes
![cskcover](https://kep.index.hu/1/0/3419/34198/341988/34198899_2618729_2b75aa1c55a0830d1e1d507431493098_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Krokett hallatán a legtöbben rögtön a krumpliból készült ropogós köretre gondolunk, pedig más alapanyagból is készülhet a finomság.
Csirkehúsból is lehet krokett - és rizsből is. A legjobb, hogy akár maradék csirkehúsból is elkészíthetjük, falatozás közben senki sem gondolja majd, hogy a ránk maradt húsból készült a kívül ropogós, belül lágy finomság. Ha nincs maradék csirkénk, süssünk serpenyőben húst, majd villával széttépkedve használjuk fel a kroketthez.
A csirke krokett magában fogyasztva is tökéletes, de körettel akár főétel is lehet belőle.. Mindig tegyünk mellé mártogatóst, ha pedig szeretnénk kicsit ízletesebbre venni, zöldfűszereket is apríthatunk a masszába, amiből a kroketteket gyártjuk majd. A lágyabb textúra érdekében pár evőkanál sajtkrém is keverhető a húsos masszához.
Csirke krokett
![cskct](https://kep.index.hu/1/0/3419/34198/341988/34198867_b569faa34b8a453041f03532476969a7_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 220 gramm csirkemell
- 2 evőkanál vaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só és bors
- 1 evőkanál passzírozott paradicsom
- 2 evőkanál olaj
- 150 milliliter alaplé (csirke vagy zöldség)
- 4 evőkanál liszt
- 2 darab tojás
- 2 bögre zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Serpenyőben a vajat felolvasztjuk, majd a finomra aprított hagymát üvegesre pirítjuk. A zúzott fokhagymát hozzákeverjük az egészen apróra vágott csirkemellel együtt, sóval, borssal fűszerezzük és a passzírozott paradicsomot is belekeverjük. 2-3 perc után levesszük a lángról a serpenyőt, a húst edénybe kanalazzuk.
A 2 evőkanál olajat felforrósítjuk, majd felöntjük alaplével (ha nincs, ugyanannyi vizet, és házi ételízesítő kockát használjunk). 3-4 perc után hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg egynemű masszát nem kapunk. Miután kihűlt alaposan egybedolgozzuk a húsos keverékkel. Kicsit benedvesített kézzel a masszából ízlésünknek megfelelő kroketteket formázunk, majd duplán megforgatjuk a felvert tojásban és zsemlemorzsában, utána bő olajban aranybarnára sütjük.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!