Aranybarnára sült csirke nuggets házilag - Ebben csak hús van

csirkenuggetscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A bundázott csirkefalatok otthon is elkészíthetőek, így biztos lehet benne, hogy csak hús van benne, ami több mirelit áruról nem mondható el.

Élénken él az emlékeimben a pillanat, amikor a nuggets megérkezett Magyarországra, akkor még gyerek voltam, az öcsémmel karöltve kóstoltuk meg, azonnal a kedvencünkké vált. A mirelit változatok azonban egyáltalán nem biztos, hogy csak csirkehúst tartalmaznak, van, amiben mindössze 27%-nyi van.  

Szeretek mindent házilag elkészíteni, gyakran próbálom reprodukálni az utcai vagy gyorséttermi ételeket. A csirke nuggets is felkerült a listámra, amit többféle módon értelmeztem újra. A most megosztásra kerülő recept lett a győztes, és biztosan mindenki imádni fogja, mert gyorsan elkészül és nagyon finom.

Ezek a kis csirkefalatkák csak úgy etetik magukat, tálaljunk melléjük mártogatóst és sült burgonyát. Nyugodtan készíthetünk több csirkeérmét, fagyasztóban elállnak hetekig, bármikor elővehetjük őket, amikor megkívánjuk. Kinek kell a gyorséttermi nuggets, ha otthon sokkal jobbat készíthetsz?

Csirke nuggets

csirkenuggets2ct

Hozzávalók 6 személyre:

  • 300 gramm csirkemellfilé
  • 3 szelet kenyér (héja nélkül)
  • 50 milliliter tej
  • 50 gramm sajtkrém
  • 1 csipet kakukkfű (szárított)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • szükség szerint zsemlemorzsa
  • szükség szerint liszt
  • 2 darab tojás
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Vegyük elő a konyhai aprítógépet, tegyük bele a feldarabolt csirkemellet, a három szelet kenyeret, tejet, sajtkrémet, sót, borsot, kakukkfüvet, és már indíthatjuk is az aprítást. Alapos összeturmixolás után (akkor jó, ha teljesen homogén az állaga) egy evőkanál segítségével készítsük el a klasszikus nuggets formákat. A legkönnyebb módszer, ha előkészítünk egy nagyobb méretű tálcát, egy tányérba lisztet öntünk, evőkanállal szedünk a húsmasszából, beletesszük a lisztbe és az ujjaink segítségével formáljuk meg a kis húspogácsákat.

Előveszünk két tálat, az egyikbe felütjük a tojásokat, a másikba zsemlemorzsát öntünk, a lisztes nuggetseket először tojásba mártjuk bele jó alaposan, majd a zsemlemorzsában hempergetjük meg. A paníros húsérméket egy tálcára tesszük. Ezután már csak a sütés van hátra, bő, forró olajban, szép aranybarnára sütjük a csirke nuggetseket, ha valaki nem szimpatizál az olajban sült finomsággal, 180 fokos légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sül.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük