![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémes csirkecomb fokhagymás-tejszínes szószban: vajpuha lesz így a hús
![csirkecomb fokhagymás szószban cover ok](https://kep.index.hu/1/0/4001/40015/400156/40015617_3053545_051fec42bb174acbc42e87fcdb9f19e3_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az amúgy is szaftos csirkecomb még omlósabb lesz ebben a krémes, pikáns szószban.
A csirkecombról megoszlanak a vélemények, vannak, akik inkább a szárazabb mellet szeretik, míg mások nem tudnának lemondani a rántott combról. Nekik is van egy szuper receptünk, ezt a belül szaftos, kívül ropogós Kentucky csirkét mindenképpen érdemes kipróbálniuk.
A különféle szószban sült csirkék nemcsak nagyon finomak, hanem kevés munkával is készülnek, hiszen csak össze kell keverned a mártást, egybeforgatni a hússal és addig főzni, amíg az ízek összeérnek. Minél krémesebb a szósz, annál szaftosabb lesz a csirke, annál inkább magába szívja az ízeket. Ebben a receptben a fokhagyma, a tejszín és a sajt tökéletes hármast alkotnak.
Ha mégis csirkemellre vágysz, akkor töltsd meg sonkával és sajttal, úgy süsd meg, akkor kellőképpen omlós és ízletes lesz.
Csirkecomb fokhagymás-tejszínes szószban
![csirkecomb fokhagymás szószban recept](https://kep.index.hu/1/0/4001/40015/400156/40015631_dab44f4e0688430ab70562aead573fb9_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
Csirkecomb:
- 4 darab csirkecomb (alsó, felső)
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál parmezán (reszelt)
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 kávéskanál bors
Szósz:
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál vaj
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 1 fej fokhagyma
- 300 milliliter csirkealaplé
- 300 milliliter tejszín
- 100 gramm parmezán
- tálaláshoz petrezselyem (apróra vágva)
Elkészítés:
A csirkecombot sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg fokhagymaporral. Egy tálban keverjük össze a lisztet és a reszelt parmezánt. Mártsuk bele a combokat a lisztes keverékbe, jól forgassuk bele, majd vegyük ki, rázzuk le a felesleget, tegyük egy tányérra.
Egy nagyobb, mélyebb serpenyőben forrósítsunk 2 evőkanál olajat és egy evőkanál vajat. A csirkecombok minden oldalát pirítsuk meg nagyjából 4-5 perc alatt. Ha elfogyna, pótoljuk sütés közben a zsiradékot. Egyszerre ne tegyünk 2 combnál többet a serpenyőbe. Ha kész, tegyük a húsokat egy tányérra.
A hagymát vágjuk egészen apróra.
Vegyük le a hőmérsékletet, a maradék zsiradékon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. 6 gerezd fokhagymát nyomjunk össze egy kés lapjával. A maradék olajat öntsük a serpenyőbe, majd adjuk hozzá az összenyomott fokhagymát és 2-3 percig pirítsuk. Öntsük a serpenyőbe a csirkealaplevet, majd várjuk meg, amíg felére redukálódik a folyadék, nagyjából 5 perc alatt. Ekkor vegyük még lejjebb a hőmérsékletet, öntsük bele a tejszínt. Hagyjuk bugyogni 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek. Keverjük hozzá a reszelt parmezánt is. Pároljuk további 2-3 percig, amíg a sajt is elolvad. Időnként keverjünk rajta egyet. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Tegyük vissza a serpenyőbe a csirkecombokat, pároljuk további 2-3 percig, vagy amíg a szósz besűrűsödik.
Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!