Krémes csirkecomb fokhagymás-tejszínes szószban: vajpuha lesz így a hús

csirkecomb fokhagymás szószban cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az amúgy is szaftos csirkecomb még omlósabb lesz ebben a krémes, pikáns szószban.

A csirkecombról megoszlanak a vélemények, vannak, akik inkább a szárazabb mellet szeretik, míg mások nem tudnának lemondani a rántott combról. Nekik is van egy szuper receptünk, ezt a belül szaftos, kívül ropogós Kentucky csirkét mindenképpen érdemes kipróbálniuk.

A különféle szószban sült csirkék nemcsak nagyon finomak, hanem kevés munkával is készülnek, hiszen csak össze kell keverned a mártást, egybeforgatni a hússal és addig főzni, amíg az ízek összeérnek. Minél krémesebb a szósz, annál szaftosabb lesz a csirke, annál inkább magába szívja az ízeket. Ebben a receptben a fokhagyma, a tejszín és a sajt tökéletes hármast alkotnak. 

Ha mégis csirkemellre vágysz, akkor töltsd meg sonkával és sajttal, úgy süsd meg, akkor kellőképpen omlós és ízletes lesz. 

Csirkecomb fokhagymás-tejszínes szószban

csirkecomb fokhagymás szószban recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

Csirkecomb:

  • 4 darab csirkecomb (alsó, felső)
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál parmezán (reszelt)
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 kávéskanál bors

Szósz:

  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 fej hagyma (kisebb)
  • 1 fej fokhagyma
  • 300 milliliter csirkealaplé
  • 300 milliliter tejszín
  • 100 gramm parmezán
  • tálaláshoz petrezselyem (apróra vágva)
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombot sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg fokhagymaporral. Egy tálban keverjük össze a lisztet és a reszelt parmezánt. Mártsuk bele a combokat a lisztes keverékbe, jól forgassuk bele, majd vegyük ki, rázzuk le a felesleget, tegyük egy tányérra. 

Egy nagyobb, mélyebb serpenyőben forrósítsunk 2 evőkanál olajat és egy evőkanál vajat. A csirkecombok minden oldalát pirítsuk meg nagyjából 4-5 perc alatt. Ha elfogyna, pótoljuk sütés közben a zsiradékot. Egyszerre ne tegyünk 2 combnál többet a serpenyőbe. Ha kész, tegyük a húsokat egy tányérra. 

A hagymát vágjuk egészen apróra. 

Vegyük le a hőmérsékletet, a maradék zsiradékon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. 6 gerezd fokhagymát nyomjunk össze egy kés lapjával. A maradék olajat öntsük a serpenyőbe, majd adjuk hozzá az összenyomott fokhagymát és 2-3 percig pirítsuk. Öntsük a serpenyőbe a csirkealaplevet, majd várjuk meg, amíg felére redukálódik a folyadék, nagyjából 5 perc alatt. Ekkor vegyük még lejjebb a hőmérsékletet, öntsük bele a tejszínt. Hagyjuk bugyogni 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek. Keverjük hozzá a reszelt parmezánt is. Pároljuk további 2-3 percig, amíg a sajt is elolvad. Időnként keverjünk rajta egyet. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Tegyük vissza a serpenyőbe a csirkecombokat, pároljuk további 2-3 percig, vagy amíg a szósz besűrűsödik. 

Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük