
Sütőben sült szaftos csirkemáj krumplival: így lesz igazán omlós
A puha, szaftos tepsis csirkemáj tele van értékes ásványi anyagokkal. Krumplival sütve különösen finom.
Ha szereted a májat, érdemes gyakran fogyasztani, nemcsak azért, mert finom és árban is kedvező, de nagyon egészséges alapanyag is, tele van vassal, amely ásványi anyag nélkülözhetetlen a szervezet megfelelő működéséhez.
Májból az egyik nagy kedvenc a resztelt változat, de akár még lecsót is feldobhatsz vele, a házi májkrémet pedig kötelező kipróbálni. A legegyszerűbb verzióban vaj krémesíti a májat, de érdemes egy kevés tejszínt is adni hozzá, hogy még selymesebb, kenhetőbb legyen. Csak simán, só-bors ízesítéssel is készülhet a krém, de adj egy esélyt a kakukkfűnek is, nagyon jól passzol hozzá.
A csirkemájból távolítsuk el az ereket, vágjuk kisebb darabokra.
A hagymákat pucoljuk meg, mindkettőt reszeljük le.
Egy evőkanál vajon dinszteljük puhára a hagymákat, majd szedjük egy tányérra. Tegyük a serpenyőbe a májat, kakukkfűvel ízesítsük, ha szükséges, tegyünk még alá vajat. Addig süssük, míg kívülről szépen megpirul, de belül még picit rózsaszínes, nem szabad kiszárítani.
Tegyük a májat és a dinsztelt hagymát aprítógépbe a maradék puha vajjal és a tejszínnel együtt. Pürésítsük, majd sóval és borssal ízesítsük.
A kész májkrémet tegyük a hűtőbe, míg kihűl és megszilárdul.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu