Krémes csirkemájkrém házilag: pillanatok alatt készen van

csirkemájkrém2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ne vegyél kész májkrémet a boltban, könnyedén elkészítheted házilag is, ráadásul biztosan adalékanyag-mentes lesz.

Ha szereted a májat, érdemes gyakran fogyasztani, nemcsak azért, mert finom és árban is kedvező, de nagyon egészséges alapanyag is, tele van vassal, amely ásványi anyag nélkülözhetetlen a szervezet megfelelő működéséhez.

Májból az egyik nagy kedvenc a resztelt változat, de akár még lecsót is feldobhatsz vele, a házi májkrémet pedig kötelező kipróbálni. A legegyszerűbb verzióban vaj krémesíti a májat, de érdemes egy kevés tejszínt is adni hozzá, hogy még selymesebb, kenhetőbb legyen. Csak simán, só-bors ízesítéssel is készülhet a krém, de adj egy esélyt a kakukkfűnek is, nagyon jól passzol hozzá.

Csirkemájkrém

csirkemájkrém

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 250 gramm csirkemáj
  • 75 gramm vaj
  • 2 ek tejszín
  • 1 kis fej salottahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk kakukkfű
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájból távolítsuk el az ereket, vágjuk kisebb darabokra.

A hagymákat pucoljuk meg, mindkettőt reszeljük le.

Egy evőkanál vajon dinszteljük puhára a hagymákat, majd szedjük egy tányérra. Tegyük a serpenyőbe a májat, kakukkfűvel ízesítsük, ha szükséges, tegyünk még alá vajat. Addig süssük, míg kívülről szépen megpirul, de belül még picit rózsaszínes, nem szabad kiszárítani.

Tegyük a májat és a dinsztelt hagymát aprítógépbe a maradék puha vajjal és a tejszínnel együtt. Pürésítsük, majd sóval és borssal ízesítsük. 

A kész májkrémet tegyük a hűtőbe, míg kihűl és megszilárdul.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük