
Omlós csirkemell pikáns dijoni mustáros, citromos pácban – Puha és szaftos marad a hús

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Varázslatos citromos pite: turmixgépben készül a krémes töltelék

Rántott csirke még sosem volt ilyen extra: különleges panír borítja

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja
A csirkemell készítését nem kell túlbonyolítani, de érdemes olyan pácban sütni, amiben szaftos és puha marad.
A csirkehús sokak számára unalmas ételnek tűnik, pedig csak megfelelő pácért kiált. Persze vannak helyzetek, amikor natúr csirkére vágyunk, de mégiscsak ízesebb a hús, ha megszívja magát valamilyen szaftos lével.
Bár érdemes minél tovább hagyni a pácban, ez az étel is olyan, hogy hirtelen jött vendégségnél vagy vacsoraötletnek is bevethető. Ezt a pácot mustár és citruslevek alkotják, amelyek karakteres ízt adnak a csirkének, plusz nem hiányozhatnak belőle a zöldfűszerek sem.
Csirkemell citromos-mustáros pácban

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 szelet csirkemellfilé
- 100 milliliter olívaolaj
- 2 evőkanál mustár
- 1 darab lime leve
- 1 darab citrom leve
- 1 teáskanál só
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál bazsalikom (szárított)
- 1 kávéskanál kakukkfű (szárított)
- 1 kávéskanál oregánó (szárított)
- 0.5 kávéskanál füstölt paprikapor
Elkészítés:
A pác alapanyagait jó alaposan keverjük össze egy tálban. A negyedét tegyük félre.
A csirkemelleket tisztítsuk meg, tegyük bele a pácba, majd jó alaposan forgassuk meg benne, hogy teljesen ellepje őket. Hagyjuk állni benne minimum egy órát.
Egy serpenyőben melegítsünk olajat, a csirkék mindkét oldalát süssük néhány percig magas hőmérsékleten, közben kenegessük a félretett páccal. Pár perc után öntsük rá a maradék pácot is, majd alacsony lángon addig pároljuk, amíg a nedvesség el nem párolog a serpenyőből.
Fotó: Getty Images