![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Puha csirkemell krémes, pezsgős szószban: szaftos és vajpuha lesz a hús
![pezsgőkrémes csirke cover](https://kep.index.hu/1/0/4097/40975/409757/40975717_3126911_9bb421a402f91ac80f29762e1f9e4441_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Érdemes félretenned egy pohár pezsgőt, hogy felhasználd ehhez az omlós, szaftos, ünnepi csirkemellhez.
Ha nem szereted a csirkemellet, mert túl száraznak találod, akkor ebben a szószban készítve adj neki egy újabb esélyt, meglátod, egészen megváltozik róla a véleményed. Így még az ünnepi asztalra is felteheted, hiszen egyetlen hozzávalótól, a pezsgőtől egészen különleges ízt kap. Ez a csirkemell tulajdonképpen egyserpenyős, így sok munkád sem lesz vele, mégis egy kis változatosságot nyújt.
Ha szívesen kipróbálnál hasonló szószokat, akkor ezt a mustárosat mindenképpen készítsd el, amelyből a fehérbor sem hiányozhat. Ha pedig mégis úgy érzed, neked a csirkemell túl száraz, akkor vegyél combot, tegyél mellé gombát, de a bor itt se maradjon ki a receptből.
A pezsgővel pedig nem csak koccintani lehet, szószokban is nagyon jól működik, elég belőle egy pohárral félretenned. Ha nincs otthon pezsgő, proseccóval is ugyanolyan finom lesz az étel.
Csirkemell pezsgős szószban
![pezsgőkrémes csirke recept ok](https://kep.index.hu/1/0/4097/40975/409757/40975729_a0ac00ec1d8e59014de27aad4ee43f6d_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab csirkemellfilé
- 600 gramm gomba
- 3 evőkanál vaj
- 2 darab salottahagyma
- 200 milliliter pezsgő vagy prosecco
- 230 milliliter tej
- 2 teáskanál keményítő
- 2 teáskanál víz
- 1 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágva)
Elkészítés:
A csirkemelleket, ha túl vastagnak találjuk, hosszában vágjuk félbe, sózzuk meg. A gombákat daraboljuk fel, nem kell túl kicsikre. A hagymákat vágjuk apróra.
Egy nagyobb serpenyőben közepes hőmérsékleten melegítsük fel az olívaolajat. Pirítsuk meg a hús mindkét oldalát 3-5 perc alatt, majd vegyük ki a serpenyőből, és tegyük egy tálra.
Tegyük a vajat az edénybe, majd adjuk hozzá a gombát, és puhítsuk 3-5 percig. Vegyük ki a serpenyőből, és tegyük a csirkére, majd takarjuk le, hogy melegen maradjon.
Tegyük a hagymát a serpenyőbe, és dinszteljük 3-4 percig, majd öntsük rá a pezsgőt, adjunk hozzá sót és borsot. Öntsük bele a tejet, és hagyjuk 2-3 percig rotyogni. A keményítőt keverjük csomómentesre a vízben, majd adjuk a szószhoz. Addig főzzük, amíg a szósz kellőképpen be nem sűrűsödik. Ekkor tegyük vissza a csirkemelleket és a gombát. Tálalás előtt szórjunk rá apróra vágott petrezselymet.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!