Vajpuha csirkemell tejszínes-fokhagymás szószban – Villámgyorsan kész a laktató fogás
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csupán a szószon múlik, hogy mennyire lesz szaftos a csirkemell, ez biztosan az egyik kedvenced lesz.
A csirkemellet sokan azért nem szeretik, mert irtó könnyen kiszárad, cipőtalpat pedig senki nem rágcsál szívesen. Nem kell félni tőle, ha így sütöd, akkor nem lesz száraz. A csirkemell nagyon népszerű hús a diétázók, sportolók és az alakjukra odafigyelők körében, hiszen a fehérjebevitel szempontjából fontos táplálék.
A legjobb és legszaftosabb csirkét akkor kapod, ha az öntet minél krémesebb és selymesebb. A tejszínes szószokhoz nagyon jól illenek az olyan idényzöldségek, mint a spenót és a spárga, de gombával is dúsíthatod a fogást. Ha pedig nincs sok időd, akkor csak piríts egy kis fokhagymát a tejszínhez és azzal forgasd össze a kisült húst.
Csirkemelll tejszínes-fokhagymás szószban
Hozzávalók 4 adaghoz
Hús:
- 4 szelet csirkemell (filé)
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál rozmaring
- 1 teáskanál fokhagymapor
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- sütéshez olívaolaj
Szósz:
- 3 gerezd fokhagyma
- 220 milliliter tejszín
- 1 teáskanál keményítő
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál rozmaring
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- opcionális kapor
Elkészítés:
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és dörzsöljük be a fűszerekkel. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, pirítsuk meg a hús mindkét oldalát néhány perc alatt. Vegyük ki a serpenyőből, tegyük félre.
Az apróra vágott fokhagymát dinszteljük meg a visszamaradt olajon. Szórjuk rá a szárított zöldfűszereket, keverjük össze, majd öntsük rá a tejszínt, egyet forraljunk rajta. Közben a keményítőt keverjük el egy kevés hideg vízben, majd öntsük hozzá a tejszínhez és folyamatosan keverve várjuk meg, amíg besűrűsödik. Ha szeretnénk, szórjunk bele friss kaprot. Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, forgassuk bele a szószba. Azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images