Laktató nyári saláta pirult csirkemellel és friss zöldségekkel – Egyszerűen összedobható finomság
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Tartalmas, egészséges nyári saláta aranybarnára sült csirkemellcsíkokkal megpakolva - öntet nélkül falatozva is nagyon finom lesz.
A salátát változatosan állíthatjuk össze, nyugodtan kiegészíthetjük a receptben írt zöldségeket, tehetünk még bele lilahagymát, bármilyen fajta paprikát vagy vékonyan szeletelt retek is roppanhat az egészséges hozzávalók között.
Az alább olvasható verziót pirított kenyérkockákkal és serpenyőben sült csirkemellel gazdagítjuk. A fűszerezést nagyon egyszerűre fogjuk - só és bors, a rukkolának köszönhetően mégis lesz benne egy kis extra. Szerintem másra nincs is szükség, bár fekete bors helyett érdemes rózsaborssal ízesíteni a húst, sokkal különlegesebb lesz.
Az így készült salátára én sosem teszek szószt, ha valaki azonban hiányolná, tálalásnál tartármártást vagy joghurtos öntetet kínálhat mellé.
Csirkemell zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab csirkemell
- 1 fej jégsaláta
- 10 darab koktélparadicsom
- 2 marék rukkola
- 1 darab kígyóuborka
- 8 szem olajbogyó
- 2 szelet kenyér
- kevés olaj
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet sóval és borssal ízesítjük, majd serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán aranybarnára pirítjuk.
A zöldségeket megmossuk, tetszőlegesre felvágjuk, a salátát leveleire is téphetjük, egy tálban szépen összekeverjük.
A kenyeret felkockázzuk, 200 fokos sütőben pár perc alatt megpirítjuk, majd a salátához keverjük.
A csirkemellet tetszőlegesen felvágjuk, a saláta tetejére pakoljuk.
Fotó: Getty Images