Ropogós panini roston sült csirkével – Az olaszok melegszendvicse gyorsan elkészül

panini cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A paninit, vagyis az olaszok melegszendvicsét bármilyen pékáruból pillanatok alatt el lehet készíteni.

A panini mára az egész világon nagyon népszerű, a gusztusos, változatosan gazdagítható finomság kifejezetten erre a célra készült paninisütőben pirul, azonban egy kis leleményességgel a speciális sütő nélkül is össze lehet dobni.

A panini először New York-ban, az olasz bevándorlóknak köszönhetően terjedt el, a híres amerikai szendvicsbárokban a 70-es, 80-as évek környékén lett nagyon népszerű. A félbevágott pékáru közé a leggyakrabban sonka, mortadella felvágott és sajt kerül, manapság azonban nagyon sok változatban készítik, szószokkal, hússal és zöldségekkel is ropogósra lehet sütni a szendvicset. 

Ha kicsit variálnád az alapot, készíts szendvicset tortillából, ami olyan laktató, hogy főételnek is beillik. Amikor nincs sok időd, vegyél leveles tésztát, abból készíts melegszendvicset

Csirkés panini

panini recept

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 darab csirkemell
  • 6 darab bacon vagy császárszalonna
  • ízlés szerint mustár
  • ízlés szerint ranch öntet
  • ízlés szerint
  • ízlészerint bors
  • 1 darab bagett/kenyér/zsemle
  • ízlés szerint vaj
  • 15 dekagramm cheddar sajt
  • paradicsom
  • salátalevél
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteljük, sózzuk, borsozzuk.

A serpenyőt melegítsük fel közepes lángon, 2-3 evőkanál olajat tegyünk bele, majd ha már sistereg, dobjuk rá a vékonyra csíkozott csirkemellet. Mindkét oldalát süssük szép barnára, majd vegyük ki egy tányérra és ezüstpapírral fedjük le.

Ezután a 6 szelet bacont vagy császárszalonnát tegyük a forró serpenyőbe, süssük jó ropogósra.

Fogjunk egy bagettet, kenyeret vagy zsemlét: kenyérből két szeletre lesz szükségünk, a bagettet vagy a zsemlét vágjuk félbe. A pékáru egyik oldalát mustárral kenjük meg, a másikat ranch öntettel.

Állítsuk össze a szendvicset: a mustáros részre pakoljuk rá a csirkemelleket, a tetejükre tegyük a bacont és a reszelt cheddar sajtot, illetve ízlés szerint karikára vágott paradicsomot és megmosott salátalevelet, végül a másik felét is borítsuk rá.

Állítsuk közepes lángra a serpenyőt, tegyük bele a kívülről alaposan megvajazott szendvicset, majd fogjunk egy nagy lábast, aminek súlya van és tegyük rá a készülő szendvics tetejére. Így kilapíthatjuk a szendvicset, hogy jó ropogósra süljön.

A panini bármilyen más töltelékkel is készülhet.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük