
Villámgyors melegszendvics leveles tésztából – Ha nem szeretnénk pepecselni

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás
Ropogós

Káprázatos házi körtelekvár: a vaníliától édes és illatos

Toszkán babos szendvics: indítsd a napot olasz módra

Áfonyás pohárdesszert citromkrémmel: mutatós desszert fél órán belül

Laktató karfiolsaláta sütőben sült zöldségekből: tápláló köret vagy ebéd

Krémes spenótos gnocchi gombával: egyserpenyős receptet mutatunk
Ez a gyorsan elkészíthető melegszendvics a bulik és zsúrok megmentője, de szuper vacsora is lehet.
Előttem van az a kép, ahogy kenem a gyerekzsúrra a szendvicseket, szépen egyenként teszem őket a tálcára. Mennyivel egyszerűbb lenne csinálni egy nagy szendvicset, amit kis darabokra vághatnék. Igaz, akkor csak egyféle töltelék lenne benne, de a gyerekek biztosan nem reklamálnának egy sajtos-sonkás változat miatt.
Na, ez a leveles tésztás szendvics pont ezt az álmot valósítja meg, nagyon gyorsan, nagy adagban készül, utána már tálalhatjuk is.
Szendvics leveles tésztából

Hozzávalók 8 adaghoz
- 500 gramm leveles tészta
- 200 gramm gouda vagy cheddar sajt
- 200 gramm sonka
- 3 evőkanál majonéz vagy vaj
- tetejére tojás
Elkészítés:
A leveles tésztát kicsit nyújtsuk ki, majd kenjük meg vékonyan vajjal vagy majonézzel. Fektessük az egyik felére a sajtszeleteket és a felkockázott sonkát, majd hajtsuk rá a tészta másik felét. Vágjunk belőle háromszögeket.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Tegyük a szendvicseket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket kenjük meg felvert tojással. Süssük őket 20 percig, hogy szépen megpiruljanak.
Fotó: Getty Images