Laktató csirkés-parmezános egylábasos tészta – Nem kell hozzá sok minden

4
Nyomtatás
csirkés parmezános egylábasos penne cover.jpg
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha valaminek, akkor az egylábasos ételeknek most jött el az igazi idejük.

Az egylábasos ételek mindig is a legjobb megoldást nyújtották az időhiánnyal küszködőknek, nemcsak azért, mert gyorsan készen vannak, hanem mert sokféle tápanyagot lehet finoman és összeillően elhelyezni és megsütni egyetlen edényben. A köret és a hús egyszerre sül, így a mosogatnivaló is kevesebb és az ízek is jobban összeérnek.

A járványidőszakban pedig még inkább figyelnünk kell, hogy milyen alapanyagunk van otthon, azokból kell kihozni a legjobbat. Ez a parmezános-csirkés egylábasos tészta mintha pont erre az időszakra született volna. Ha nincs otthon parmezán, természetesen más sajt is megteszi. 

Csirkés-parmezános egylábasos tészta

csirkés parmezános egylábasos penne recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 3 darab csirkemell
  • 450 gramm tészta (penne)
  • 1 doboz darabolt paradicsom (konzerv)
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 40 gramm parmezán sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 500 milliliter víz
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet jól tisztítsuk meg és vágjuk ízlés szerinti darabokra. A fokhagymát is vágjuk fel. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, dobjuk rá a fokhagymát, majd a csirkét, sózzuk borsozzuk. Pirítsuk meg minden oldalát. 

Adjuk hozzá a tésztát, a paradicsomszószt, a bazsalikomot, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd keverjünk rajta egyet. Hagyjuk hogy felforrjon, majd vegyük le a hőmérsékletet, takarjuk le, és főzzük addig, amíg a tészta al dente nem lesz. Amikor készen van, szórjunk rá parmezánt, és hagyjuk, hogy ráolvadjon. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon