Laktató csirkés-parmezános egylábasos tészta – Nem kell hozzá sok minden
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha valaminek, akkor az egylábasos ételeknek most jött el az igazi idejük.
Az egylábasos ételek mindig is a legjobb megoldást nyújtották az időhiánnyal küszködőknek, nemcsak azért, mert gyorsan készen vannak, hanem mert sokféle tápanyagot lehet finoman és összeillően elhelyezni és megsütni egyetlen edényben. A köret és a hús egyszerre sül, így a mosogatnivaló is kevesebb és az ízek is jobban összeérnek.
A járványidőszakban pedig még inkább figyelnünk kell, hogy milyen alapanyagunk van otthon, azokból kell kihozni a legjobbat. Ez a parmezános-csirkés egylábasos tészta mintha pont erre az időszakra született volna. Ha nincs otthon parmezán, természetesen más sajt is megteszi.
Csirkés-parmezános egylábasos tészta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 darab csirkemell
- 450 gramm tészta (penne)
- 1 doboz darabolt paradicsom (konzerv)
- 1 teáskanál bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 40 gramm parmezán sajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 500 milliliter víz
Elkészítés:
A csirkemellet jól tisztítsuk meg és vágjuk ízlés szerinti darabokra. A fokhagymát is vágjuk fel. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, dobjuk rá a fokhagymát, majd a csirkét, sózzuk borsozzuk. Pirítsuk meg minden oldalát.
Adjuk hozzá a tésztát, a paradicsomszószt, a bazsalikomot, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd keverjünk rajta egyet. Hagyjuk hogy felforrjon, majd vegyük le a hőmérsékletet, takarjuk le, és főzzük addig, amíg a tészta al dente nem lesz. Amikor készen van, szórjunk rá parmezánt, és hagyjuk, hogy ráolvadjon.
Fotó: Getty Images