Krémes, szaftos csirkés spagetti – Villámgyors ebéd vagy vacsora
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
Háromsajtos, szaftos csirkemell roppanós zöldségekkel: az új családi kedvenc
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
A csirke elképesztően puha és szaftos marad a szószban, spagettivel sül egybe, hogy igazán laktató legyen.
Ez a szaftos, krémes szószban sült csirkés spagetti nagyon népszerű Amerikában. Érdemes megtanulni, mert egyszerű és igencsak laktató fogás, ráadásul nem kell hozzá túl sok minden. A szósszal és a sajttal sem szabad spórolni, úgy lesz igazán krémes.
Ha megmaradt hétvégéről a sült csirke, akkor egy tipikus hétfői gyors ebéd vagy vacsora készülhet belőle, a csirke is kicsit más ízt kap így. Ebben a receptben a csirke mellé gomba került, de ha nem rajongsz utóbbiért, helyettesítheted kaliforniai paprikával is.
Ha csirkemell helyett valami szaftosabbra, magyarosabbra vágysz, készíts egylábasos tésztát kolbásszal. A csirkemellhez a pesto is illik, ebben a receptben még a pesto is házilag készül, mégsincs vele sok munka.
Csirkés spagetti
Hozzávalók 6 adaghoz
- 250 gramm gomba
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (közepes)
- 300 gramm sajt (cheddar vagy gouda)
- 400 gramm spagetti
- 400 gramm csirkemell
- 4 evőkanál vaj
- 50 gramm liszt
- 450 milliliter tej
- 250 milliliter csirkealaplé
- ízlés szerint só
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
Egy nagy lábasban forraljunk vizet, bőven sózzuk, majd főzzük al dentére a tésztát, szűrjük le. A csirkemellet tisztítsuk meg, kockázzuk fel, kevés olajon süssük meg, majd tegyük félre.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
A gombát tisztítsuk meg és daraboljuk fel, a fokhagymát is vágjuk apró darabokra, majd tegyük egy tálba. Kockázzuk fel a hagymát. A sajtot reszeljük le.
Egy vaslábasban olvasszuk fel a vajat, tegyük rá a hagymát, sózzuk, fonnyasszuk 5-6 percig. Tegyük rá az összevágott gombát és a fokhagymát, pároljuk néhány percig.
Készítsük el a szószt. Egy lábasba szórjuk bele a lisztet és 1-2 percig pirítsuk. Öntsük rá a tejet, a csirkealaplevet, sózzuk, addig keverjük, amíg egynemű nem lesz és kicsit be nem sűrűsödik. Tegyük bele a csirkét, a gombát, a spagettit, majd szórjuk rá a sajt felét és várjuk meg, amíg elolvad, majd vegyük le a tűzről. Kanalazzuk az egészet a vaslábasba és szórjuk rá a maradék sajtot is.
Süssük 20 percig, amíg a sajt kicsit meg nem pirul a tetején.
Fotó: Getty Images