Krémes csirkés-zöldséges rakott tészta – Rengeteg sajttal összesütve készül
Cikkek
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Ropogós
Ennyi mindenre képes a gyömbér: az immunerősítés csak a jéghegy csúcsa
Magyaros bableves sertéshússal: olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál
A legkrémesebb gombás rizottó mentesen: tartalmas, bekuckózós egytálétel
Puha mákos kuglóf citrusokkal: könnyű, kevert tésztás sütit mutatunk
Felismered a híres tésztaételeket egy képről? Teszteld a tudásod!
A rakott tészta nem elég, hogy nagyon laktató, még gyorsan össze is állíthatod, nincs sok macera vele.
Bár egy egyszerű tésztaételről van szó, mégis sokkal finomabb lesz, ha sütőben sütöd, jó sok sajttal a tetején. Az a jó ebben az ételben, hogy kisebb előkészületek után csak belepakolsz mindent egy tűzálló tálba, és betolod a sütőbe.
Ha húsos étel mellett döntesz, akkor kicsit több munkád lesz vele, ugyanis azt elő kell sütni, de készíthetsz vega változatot is, például ezt a brokkolis-karfiolos rakottast, amely tele van vitaminnal. A zöldség és a hús párosítás is kitűnő, próbáld ki ezt a rakottast, amely sütőtökkel és csirkével készül, de előbbit édeskrumplival is helyettesítheted.
A zöldségek sokat dobnak a végeredményen, ebben a változatban kukorica és borsó van, de tehetsz bele brokkolit, karfiolt is.
Csirkés-zöldséges rakott tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 300 gramm penne
- 300 gramm csirkemellfilé
- 2 evőkanál olaj
- 150 gramm kukorica (konzerv)
- 150 gramm borsó (mirelit vagy friss)
- 200 gramm sajt (zsíros)
- 200 milliliter tejszín
- 1 csipet szerecsendió (őrölt)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A tésztát sós vízben főzzük al dentére a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrjük le. A sajtot reszeljük le, a borsót és a kukoricát készítsük elő.
A csirkét kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd pirítsuk rajta a húst 4-5 percig. Vegyük ki, és tegyük egy tányérra.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tejszínt keverjük össze a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a reszelt sajt egyharmadával.
Egy jénait vagy más tűzálló edényt vajazzunk ki, és szépen rakosgassuk bele a zöldségeket, a tésztát és a húst, majd öntsük rá a tejszínes szószt. Szórjuk meg a maradék reszelt sajttal. Takarjuk le, és így süssük fél órát. Tegyük még vissza 15 percre, de már tető nélkül, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Fotó: Getty Images