Csirkés wrap rengeteg zöldséggel: tartalmas, mégis könnyed ebéd
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ez a recept inkább csak irányadó, inspiráció, szinte bármivel megtöltheted a tortillalapot, csak arra figyelj, hogy az ízek harmóniában álljanak egymással.
A wrap tökéletes nyári étel, a zöldségekkel és csirkemellel töltött tortillatekercs könnyed, mégis laktató, a legjobb választás meleg napokon, ha ebédről van szó. Szuper maradékfelhasználó recept, bármilyen zöldséggel és sült hússal elkészítheted, de akár csirke- vagy pulykamellsonkával is.
Azért, hogy ne legyen száraz, érdemes valamilyen szósszal megkenni a lapokat, ez lehet majonéz, mint az alábbi receptben - házival lesz a legfinomabb -, de használhatsz mustárt, akár ketchupot is. Ha még szaftosabbra készítenéd, öntsd nyakon a végén dresszinggel is, a receptleírásban mutatunk pár ötletet.
Csirkés-zöldséges wrap
Hozzávalók 4 személyre
- 4 lap tortilla
- 120 gramm majonéz
- 50 gramm parmezán
- 4 levél saláta/jégsaláta
- 2 darab paradicsom
- 1 darab avokádó
- 250 gramm sült/grillezett csirkehús
- ízlés szerint só, bors
- dresszing (opcionális)
Elkészítés:
A paradicsomot mossuk meg, vékonyan karikázzuk fel, az avokádót vágjuk félbe, szedjük ki a magját, a húsát kanalazzuk ki, majd vágjuk szeletekre. A csirkehúst villával szedjük szét szálakra vagy vágjuk vékony csíkokra.
A tortillalapokat melegítsük meg, tegyük őket nagyjából 10 másodpercre a mikróba.
Kenjünk el minden tortillalapon 2 evőkanál majonézt, majd szórjuk meg parmezánnal. Ezután tegyünk 1-1 salátalevelet minden tortilla közepére.
A salátára pakoljunk paradicsom-, majd avokádószeleteket, végül tegyünk mindegyik tortillába a sült csirkéből. Ha még szószosabbra készítenénk, dresszing is mehet rá, ez lehet Cézár-öntet, Ezersziget, mézes-mustáros, de el is hagyható, a majonéztől is szaftos lesz a wrap.
Tekerjük fel szorosan a tortillalapot, majd rögtön tálaljuk.
Fotó: Getty Images