Selymes mézes-mustáros öntet: friss zöldsalátához a legfinomabb

mézesmustárosöntet
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Imádom a salátákat, de nem szeretem a túl karakteres önteteket, elvagyok az olívaolaj, citrom, só kombóval. Egy ideje belépett a képbe a balzsamecet is, de például a joghurtos-fokhagymás dresszingeket nem kedvelem.

Tavasszal valahogy jobban kívánjuk a salátákat. Egyrészt, mert vágyunk a könnyedebb ételekre, másrészt a nyárra igyekszünk magunkat formába hozni, és ezekhez a saláták tűnnek a legjobb választásnak. Azért vigyázzunk, mert van olyan öntet, ami a salátát is kalóriadús fogássá változtatja. 

A mézes-mustáros öntet sem feltétlen a legdiétásabb, de annyira finom, hogy legszívesebben minden nap ezt tenném a salátámra. Az arányokat jól kell eltalálni, hogy ne domináljon se a méz, se a mustár íze.

Nekem van egy szuper műanyag edénykém, amibe csak beleteszem a hozzávalókat, majd jól összerázom őket, de az is elég, ha homogénné keverünk össze mindent. A mézes-mustáros öntet elég intenzív ízvilágú, ezért zöldsalátákhoz passzol a leginkább, de a koktélparadicsomot is feldobja. 

Mézes-mustáros salátaöntet

mézesmustárosöntet2

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 teáskanál méz
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál balzsamecet (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálkában összekeverünk 2-2 teáskanál mézet és jó minőségű mustárt, majd hozzáadunk egy teáskanál frissen kifacsart citromlevet és egy kevés sót és fehér borsot. Folyamatos keverés közben öntjük hozzá az olívaolajat. Ízlés szerint egy kevés balzsamecetet is adhatunk hozzá.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük