Csokidarabok bújnak meg a pancake-ben – Egy plusz hozzávalóval még finomabb lesz

csokichipses pancake
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az amerikai palacsinta- és csokiimádók biztosan felkapják a fejüket, ha olvassák ezt a receptet, ebben az édességben mindkettőt élvezhetik.

Nincs hétvége amerikai palacsinta nélkül, nem tudom és nem is akarom megúszni. Tudom, hogy sokan a hagyományosat kedvelik, én mégis erre szavazok, annyira megszerettem. Rengeteg változatát sütöttem már, a legegyszerűbbtől a bonyolultabbig, a fehér lisztestől a zabpelyhes szuper egészségesig.

Elronthatatlan finomság, és ha esetleg megmarad a reggeliről, uzsonnára is jól fog jönni. Ebben a változatban csak egy pici plusz van, méghozzá a csokichips, amitől minden harapásnál egy csokidarab fog roppanni a fogunk alatt. 

Csokichipses amerikai palacsinta

csokichipses pancake recept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 darab tojás
  • 5 evőkanál tej
  • 150 gramm liszt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 85 gramm csokichips (étcsokis)
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

Keverjük össze egy tálban a tejet és a tojást. A lisztet, a sütőport, sót és a cukrot egy külön tálban keverjük össze, és a közepébe csináljunk egy lyukat. Öntsük bele a tojásos keveréket, jól keverjük össze. A végén forgassuk bele a csokichipset. 

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat. Egy adag tésztát (nagyjából egy evőkanállal) öntsünk a serpenyőbe, és mindkét oldalát süssük pár pecig, amíg aranybarna nem lesz. Forrón tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük