Csokidarabok bújnak meg a pancake-ben – Egy plusz hozzávalóval még finomabb lesz
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Így készíts otthon dubaji pisztáciás csokit: gasztroajándéknak is tökéletes
Krémes, mexikói forró csoki: pikáns fűszer is kerül bele
Fűszeres narancslekvár: nem hiányozhat az ünnepi asztalról
Ropogósra sült tört burgonya: parmezán pirul a tetején
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
Az amerikai palacsinta- és csokiimádók biztosan felkapják a fejüket, ha olvassák ezt a receptet, ebben az édességben mindkettőt élvezhetik.
Nincs hétvége amerikai palacsinta nélkül, nem tudom és nem is akarom megúszni. Tudom, hogy sokan a hagyományosat kedvelik, én mégis erre szavazok, annyira megszerettem. Rengeteg változatát sütöttem már, a legegyszerűbbtől a bonyolultabbig, a fehér lisztestől a zabpelyhes szuper egészségesig.
Elronthatatlan finomság, és ha esetleg megmarad a reggeliről, uzsonnára is jól fog jönni. Ebben a változatban csak egy pici plusz van, méghozzá a csokichips, amitől minden harapásnál egy csokidarab fog roppanni a fogunk alatt.
Csokichipses amerikai palacsinta
Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 darab tojás
- 5 evőkanál tej
- 150 gramm liszt
- 2 evőkanál porcukor
- 85 gramm csokichips (étcsokis)
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- sütéshez olaj
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a tejet és a tojást. A lisztet, a sütőport, sót és a cukrot egy külön tálban keverjük össze, és a közepébe csináljunk egy lyukat. Öntsük bele a tojásos keveréket, jól keverjük össze. A végén forgassuk bele a csokichipset.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat. Egy adag tésztát (nagyjából egy evőkanállal) öntsünk a serpenyőbe, és mindkét oldalát süssük pár pecig, amíg aranybarna nem lesz. Forrón tálaljuk.
Fotó: Getty Images