Extra csokis cukkinis sütemény: napokig megőrzi a puhaságát
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A zöldség mellett a joghurt és az olaj gondoskodik a puha, omlós tésztáról, az olvadt csokitól pedig nagyon krémes lesz a belseje.
A cukkini az utóbbi idők egyik legkedveltebb alapanyaga, isteni rakottas, krémes tészta, de még édesség is készülhet belőle, a sütemények tésztáját szaftossá és puhává varázsolja.
Az alábbi édesség a sok-sok csokitól lesz isteni, a joghurt, az olaj és a zöldség pedig az omlós textúráért felelnek. Sok más süteménnyel ellentétben ez a desszert másnap is ugyanolyan, ha nem még finomabb lesz, a cukkini szaftosan tartja, ráadásul az ízek is jobban összeérnek, ha áll egy kicsit.
Ha nem szeretnél olajat tenni a tésztájába, ki is hagyhatod és használhatsz helyette több joghurtot, de olvasztott vajjal is helyettesítheted. Ha nem találsz csokichipset, használj táblás csokoládét, vágd apró darabokra és keverheted is a tésztába.
Csokis-cukkinis sütemény
Hozzávalók 8 szelethez
- 170 gramm liszt
- 40 gramm kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 130 gramm cukor
- 220 gramm cukkini
- 180 gramm joghurt
- 60 milliliter olaj
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 90 gramm csokichips
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 23x13 centis kenyérformát.
A cukkinit mossuk meg, reszeljük le, majd hagyjuk állni pár percig, végül nyomkodjuk ki belőle a nedvességet. Ha nem csokichipset, hanem táblás csokit használunk, vágjuk apró darabokra.
Keverjük össze a száraz hozzávalókat - a csoki kivételével - egy nagy tálban, a nedveseket pedig egy másikban. Keverjük őket össze, míg egynemű, homogén masszát nem kapunk. Forgassuk bele a tésztába a csokit is.
Simítsuk a tésztát az előkészített formába, ha szeretnénk, szórjunk még a tetejére is csokichipset. Toljuk a sütőbe, 35 percig süssük, majd hagyjuk még a lekapcsolt sütőben 5 percet.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd fordítsuk ki a formából.
Fotó: Getty Images