![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémsajtos-cukkinis tészta friss petrezselyemmel: könnyed ebéd pillanatok alatt
![cukkinistészta2](https://kep.index.hu/1/0/3894/38945/389451/38945181_2970699_6308d3efbfa86dbad0997ece86cbe985_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Egy hosszú munkanap után is összedobhatod ezt a cukkinis tésztát, ha valami könnyed, mégis laktató vacsorára vágysz.
Ha szereted az egyszerű és gyors tésztaételeket, de unod a megszokott paradicsomos és tejszínes alapú recepteket, készítsd el ezt a krémsajtos-cukkinis verziót. A cukkini viszonylag semleges ízű, de ha jól fűszerezed, mennyei lesz, főleg akkor, ha krémes szószba forgatod.
Fontos, hogy a cukkinit először egy kevés vízben kell párolni, hogy megpuhuljon, majd ha elpárolgott a folyadék, még le is kell pirítani, hogy igazán finom legyen. A szósz pedig ennél egyszerűbb nem is lehetne: krémsajt és tésztafőzővíz, más nem is kell hozzá, így is mennyei lesz.
A recept pillanatok alatt elkészül, szinte mire megfő a tészta, addigra a szósz is összeáll.
Krémsajtos-cukkinis tészta
![cukkinistészta](https://kep.index.hu/1/0/3894/38945/389451/38945195_761c59bebe814107d8895ff18634c7a2_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 750 gramm cukkini
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál oregánó
- ízlés szerint só
- 120 milliliter víz
- 250 gramm krémsajt
- 1 merőkanál tésztafőzővíz
- 1 csokor petrezselyem
- 500 gramm penne
Elkészítés:
A cukkinit mossuk meg, ha szükséges, hámozzuk meg, majd vágjuk kisebb (1x1 centis) kockákra. A petrezselymet aprítsuk össze.
A cukkinit, az olívaolajat, az oregánót, egy kevés sót és a vizet öntsük egy mélyebb serpenyőbe/lábasba. Közepes lángon kezdjük el melegíteni, fedjük le, majd mikor a cukkini nagyjából megpuhult, vegyük le a tetőt, hagyjuk, hogy a víz elpárologjon. Ha már nincsen alatta víz, még 3-4 percig pirítsuk a cukkinit, míg enyhén barna színt nem kap.
Amíg készül a cukkini, főzzük meg a tésztát sós, lobogó vízben. A vizéből tegyünk félre 1 merőkanálnyit.
A krémsajtot keverjük össze a félretett főzővízzel, majd öntsük rá a pirult cukkinire. Alaposan keverjük vele össze, míg krémes, egynemű nem lesz a szósz. 1-2 perc alatt melegítsük össze, majd kapcsoljuk le alatta a lángot. Rögtön szórjuk bele a petrezselymet, keverjük el benne.
Keverjük a szószba a kifőtt tésztát, majd rögtön, frissen, melegen kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!