Krémsajtos-cukkinis tészta friss petrezselyemmel: könnyed ebéd pillanatok alatt

cukkinistészta2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egy hosszú munkanap után is összedobhatod ezt a cukkinis tésztát, ha valami könnyed, mégis laktató vacsorára vágysz.

Ha szereted az egyszerű és gyors tésztaételeket, de unod a megszokott paradicsomos és tejszínes alapú recepteket, készítsd el ezt a krémsajtos-cukkinis verziót. A cukkini viszonylag semleges ízű, de ha jól fűszerezed, mennyei lesz, főleg akkor, ha krémes szószba forgatod.

Fontos, hogy a cukkinit először egy kevés vízben kell párolni, hogy megpuhuljon, majd ha elpárolgott a folyadék, még le is kell pirítani, hogy igazán finom legyen. A szósz pedig ennél egyszerűbb nem is lehetne: krémsajt és tésztafőzővíz, más nem is kell hozzá, így is mennyei lesz.

A recept pillanatok alatt elkészül, szinte mire megfő a tészta, addigra a szósz is összeáll.

Krémsajtos-cukkinis tészta

cukkinistészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 750 gramm cukkini
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • ízlés szerint
  • 120 milliliter víz
  • 250 gramm krémsajt
  • 1 merőkanál tésztafőzővíz
  • 1 csokor petrezselyem
  • 500 gramm penne
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mossuk meg, ha szükséges, hámozzuk meg, majd vágjuk kisebb (1x1 centis) kockákra. A petrezselymet aprítsuk össze.

A cukkinit, az olívaolajat, az oregánót, egy kevés sót és a vizet öntsük egy mélyebb serpenyőbe/lábasba. Közepes lángon kezdjük el melegíteni, fedjük le, majd mikor a cukkini nagyjából megpuhult, vegyük le a tetőt, hagyjuk, hogy a víz elpárologjon. Ha már nincsen alatta víz, még 3-4 percig pirítsuk a cukkinit, míg enyhén barna színt nem kap. 

Amíg készül a cukkini, főzzük meg a tésztát sós, lobogó vízben. A vizéből tegyünk félre 1 merőkanálnyit.

A krémsajtot keverjük össze a félretett főzővízzel, majd öntsük rá a pirult cukkinire. Alaposan keverjük vele össze, míg krémes, egynemű nem lesz a szósz. 1-2 perc alatt melegítsük össze, majd kapcsoljuk le alatta a lángot. Rögtön szórjuk bele a petrezselymet, keverjük el benne. 

Keverjük a szószba a kifőtt tésztát, majd rögtön, frissen, melegen kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük