4 hozzávalós, lisztmentes brownie banánból: pár perc alatt kész
Mint azt a neve is jelzi, ez nem egy hagyományos brownie-recept, viszont nagyon könnyű elkészíteni, és elképesztően lágy lesz a tésztája.
Brownie-t készíteni nem nagy ördöngösség, csak egy dologra kell figyelni, mégpedig arra, hogy ne süsd túl! 20 perc után érdemes tűpróbával ellenőrizni, de ne várd meg, míg teljesen tiszta lesz a sütibe szúrt villa vagy kés: akkor jó, mikor még egy kevés morzsa marad rajta. Ahogy majd hűl, megköt a csoki és a vaj a brownie-ban, szépen lehet majd szeletelni.
Az alábbi verzió gesztenyével készül: ehhez használhatsz natúr és ízesített masszát is, de utóbbi esetben csökkentsd kicsit a cukor mennyiségét. A kész sütit kávé mellé vagy tejszínhabbal megkoronázva érdemes kínálni.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Az étcsokit és a vajat vágjuk kockákra, majd vízgőz fölött olvasszuk meg őket.
Vegyük le a tűzről, majd keverjük bele a cukrot. Ha elvegyült benne, robotgép segítségével keverjük bele a gesztenyemasszát is, végül a tojásokat és a vaníliát. Szitáljuk bele a lisztet, a kakaót és a sót is, forgassuk egybe.
Öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt, 23x23 centis tepsibe, majd toljuk a sütőbe 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, mikor még picit morzsás, akkor jó.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu