Készíts majomkenyeret otthon: retró recept sütés nélkül
A majomkenyér már legendaszámba megy a mai desszertvilágban, pedig az elkészítése nem bonyolult, és kevés alapanyag kell hozzá. Mutatjuk is, hogyan készítsd el!
A brownie-t azért szeretjük, mert viszonylag könnyű elkészíteni, és nehéz elrontani. Már az alapreceptje is pofonegyszerű, mi viszont mutatunk most egy olyat, ami minden brownie-receptet kenterbe verhet gyorsaságban, lágyságban és megkockáztatom, hogy az alapanyagok egészséges jelzőjét illetően is. Rengeteg kakaóval és egy titkos összetevővel készül, az íze pedig mindenkit le fog nyűgözni.
Az alapját banán szolgáltatja, a színét a sok kakaópor, és akár hozzáadott cukor nélkül is elkészítheted, mindössze 20 perc alatt. A banán miatt az íze eltér majd a megszokott, csupa csokoládés brownie-tól, és a teteje sem fog ropogósra sülni, viszont garantáltan nem fog kiszáradni sem, hiszen a banán ezt nem engedi. A gyümölcs egy egészen különleges ízt ad ennek a sütinek, mégis végig érzed majd benne a kakaó és a csokoládé ízletes összefonódását.
Ebből a mennyiségből kb. 4-6 szelet fog kijönni, szóval ne egy 12 szeletes tortára készülj. Viszont, ha az alapanyagok mennyiségét növeled, ezzel párhuzamosan pedig a tepsi méretét is, úgy akár egy kisebb társaságnak is a kedvére tudsz majd tenni.
A banánokat hámozzuk meg, és egy mély tálban, villa segítségével törjük össze pépesre.
Ezután adjuk hozzá a tojást, a kakaóport és a teáskanál sütőport, majd keverjük jól össze. Az nem baj, ha a banánból kisebb darabok is maradnak a krémben.
Ha a massza már szép krémes, vegyünk elő egy 15x15 cm-es vagy 15x20 cm-es tepsit, a lényeg, hogy inkább kisebb legyen.
Béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük rá a krémet.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Ha szeretnénk feldobni a brownie-t, vágjunk apróra étcsokoládét, és szórjuk rá sütés előtt, vagy tehetünk rá bolti dekorációs csokit is, ami nem olvad szét.
Ezután tegyük be a tepsit a sütőbe, és mindössze 20 perc alatt süssük készre a brownie-t.
Tálalásnak egy kis tejszínhabbal vagy vaníliafagyival is feldobhatjuk, ahogyan az egy tisztességes brownie-nak kijár.
Fotók: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors