Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent

50
Nyomtatás
Narancsos gesztenyés kuglóf cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Finom, illatos kevert kuglóf, amelyben a narancs, gesztenye és a rum aromája hívja kísértésre az édesszájúakat.

A kuglóf csodás sütemény, amit rengetegféle változatban kínálhatsz. Ha időd engedi, feltétlen süsd meg a kelt tésztás verziót, azonban ha nem szeretnél órákat a konyhában tölteni, akkor a kevert receptek közül válogass. Pont ilyen ez a pompás gesztenyés, narancsos kuglóf, amit az ünnepi asztalra is tervezhetsz.

Így is lehet

A kuglóf masszáját még izgalmasabbá teheted, ha adsz hozzá 1-2 maréknyi mazsolát vagy durvára aprított diót, mandulát vagy mogyorót. Az elkészült sütit bőven elég porcukorral meghintve kínálni, de ha az ünnephez igazítanád, akkor csokimázzal öltöztesd fel a süteményt.

Narancsos, gesztenyés kuglóf

Narancsos gesztenyés kuglóf ct

Hozzávalók x cm-es formához 24 cm átmérőjű formához

  • 10 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 darab tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 22 dkg gesztenyepüré
  • 1 darab bionarancs reszelt héja
  • 2 evőkanál rum
  • 1 dl tej
  • vaj a forma kikenéséhez
  • porcukor a szóráshoz ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, és forgassuk hozzá a sót és a sütőport.

A tojásokat üssük keverőtálba, adjuk hozzá a porcukrot és verjük habosra, majd dolgozzuk hozzá a lágy vajat, gesztenyemasszát, a narancs reszelt héját, rumot és a tejet. Ezután a lisztes keveréket is adjuk hozzá.

A masszát öntsük vajjal kikent kuglófformába, majd toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, és 35-45 perc alatt süssük készre. (A sütésnél érdemes tűpróbát alkalmazni. Mivel minden sütő más, a fél szemünk mindig legyen a kuglófon, nehogy megégjen!)

Az elkészült kuglófot porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon