A legjobb kuglófok egy helyen: 7 gyors és mutatós desszertet mutatunk
A kuglóf a kevert tésztás sütemények koronázatlan királya, hiszen egyszerűsége ellenére igazi desszertcsodák készíthetők belőle.
A kuglóf csodás sütemény, amit rengetegféle változatban kínálhatsz. Ha időd engedi, feltétlen süsd meg a kelt tésztás verziót, azonban ha nem szeretnél órákat a konyhában tölteni, akkor a kevert receptek közül válogass. Pont ilyen ez a pompás gesztenyés, narancsos kuglóf, amit az ünnepi asztalra is tervezhetsz.
A kuglóf masszáját még izgalmasabbá teheted, ha adsz hozzá 1-2 maréknyi mazsolát vagy durvára aprított diót, mandulát vagy mogyorót. Az elkészült sütit bőven elég porcukorral meghintve kínálni, de ha az ünnephez igazítanád, akkor csokimázzal öltöztesd fel a süteményt.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, és forgassuk hozzá a sót és a sütőport.
A tojásokat üssük keverőtálba, adjuk hozzá a porcukrot és verjük habosra, majd dolgozzuk hozzá a lágy vajat, gesztenyemasszát, a narancs reszelt héját, rumot és a tejet. Ezután a lisztes keveréket is adjuk hozzá.
A masszát öntsük vajjal kikent kuglófformába, majd toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, és 35-45 perc alatt süssük készre. (A sütésnél érdemes tűpróbát alkalmazni. Mivel minden sütő más, a fél szemünk mindig legyen a kuglófon, nehogy megégjen!)
Az elkészült kuglófot porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu