Egyszerű csokis keksz kávéval dúsítva – Kívül roppanós, belül egészen krémes lesz

csokis kávés keksz cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csokis keksz megunhatatlan, elronthatatlan, és ha nem fogy el azonnal, cuki kis fémdobozban viszonylag sokáig eláll.

Az eredeti csokichipses amerikai kekszet, ezt a szuper nassolnivalót millió változatban tudod elkészíteni. Az egész művelet nagyon rövid ideig tart, de ha nem figyelsz, a végeredmény ugyanolyan gyorsan el is fogy. 

Ha kicsit egészségesebb változatban szeretnéd elkészíteni, akkor a lisztet keverd zabpellyel, de azért egy kis csoki ilyenkor is mehet bele. A zabpelyhes keksz akkor finom, ha kívül roppan, belül pedig ragacsos.

A változatok száma végtelen, akár minden héten süthetsz másfélét, csak szerezz be egy jópofa kekszesdobozt. Nekem a snoopys a kedvencem. 

Csokis keksz kávéval

csokis kávés keksz recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 230 gramm vaj
  • 210 gramm barna cukor
  • 1 darab tojás (L-es)
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 220 gramm liszt
  • 65 gramm kakaópor
  • 1 evőkanál instant kávé
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 1 kávéskanál kardamom (őrölt)
  • 50 gramm cukor
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A kardamomot és a cukrot keverjük össze egy kis tálban, majd tegyük félre. 

Egy nagyobb tálban keverjük habosra a vajat és a barna cukrot. Habverővel keverjük hozzá a tojást, majd a vaníliakivonatot. Forgassuk bele a lisztet, a kakaóport, a kávét, a szódabikarbónát és a sót. Keverjük egyneművé a masszát. 

A tésztából formázzunk labdákat, majd forgassuk bele a kardamomos cukorba. 

A labdákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, hagyjunk közöttük helyet, és kicsit lapogassuk el őket. 

Süssük 10-12 percig, majd tegyük egy rácsra, hogy kihűljenek. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük