Roppanós csokis keksz seperc alatt: csupa csoki nasi a szürke napokra
Mennyei triplacsokis keksz, amely ráadásul olajmentes és finomított cukrot sem tartalmaz. Érdemes egyből dupla adaggal indítani!
Keksz- és csokirajongóként ez a nassolnivaló nálam telitalálat: gyors harapnivaló, ha időszűkében vagyok, és édes kikapcsolódás, akár kávé mellé is. Egyszerűen készül, gyorsan megsül, így mindennel együtt 40 percen belül az asztalra varázsolhatod a csábító finomságot.
Melegen fogyasztva leginkább egy bögrényi sűrű és tápláló forró csokihoz hasonlítanám.
Csokis keksz
Hozzávalók 25 darabhoz
- 100 g liszt
- 30 g tápiókaliszt
- 2.5 tk cukrozatlan holland kakaópor
- 0.25 tk só
- 1 tk sütőpor
- 0.5 tk szódabikarbóna
- 170 g étcsoki (60-85%)
- 220 g mandulavaj
- 200 g juharszirup
- 1 ek vaníliakivonat
- 100 g csokicsipsz vagy csokidarabok a kekszbe + a díszítéshez
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a liszteket, a kakaót, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát.
Egy hőálló edényben, gőz felett olvasszuk meg a csokit, adjuk hozzá a mandulavajat, a juharszirupot és a vaníliakivonatot, és keverjük össze.
Adjuk a keveréket a lisztekhez, alaposan keverjük el, és szórjunk bele 70 grammot a csokicsipszből vagy az étcsokiból.
Egy fagyiskanállal kanalazzunk a masszából 23-25 adagot egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egy kanál hátával tetszőlegesen lapítsuk ki őket, és a maradékból nyomkodjunk néhány extra csokidarabot a felszínükre.
Tegyük a tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük készre a kekszeket.
Fogyasztás előtt 5-10 percig hagyjuk hűlni őket.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!