Roppanós csokis keksz seperc alatt: csupa csoki nasi a szürke napokra

Csokis keksz
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mennyei triplacsokis keksz, amely ráadásul olajmentes és finomított cukrot sem tartalmaz. Érdemes egyből dupla adaggal indítani!

Keksz- és csokirajongóként ez a nassolnivaló nálam telitalálat: gyors harapnivaló, ha időszűkében vagyok, és édes kikapcsolódás, akár kávé mellé is. Egyszerűen készül, gyorsan megsül, így mindennel együtt 40 percen belül az asztalra varázsolhatod a csábító finomságot.

Melegen fogyasztva leginkább egy bögrényi sűrű és tápláló forró csokihoz hasonlítanám.

Csokis keksz

Csokis keksz 1

Hozzávalók 25 darabhoz

  • 100 g liszt
  • 30 g tápiókaliszt
  • 2.5 tk cukrozatlan holland kakaópor
  • 0.25 tk
  • 1 tk sütőpor
  • 0.5 tk szódabikarbóna
  • 170 g étcsoki (60-85%)
  • 220 g mandulavaj
  • 200 g juharszirup
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 100 g csokicsipsz vagy csokidarabok a kekszbe + a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a liszteket, a kakaót, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát.

Egy hőálló edényben, gőz felett olvasszuk meg a csokit, adjuk hozzá a mandulavajat, a juharszirupot és a vaníliakivonatot, és keverjük össze.

Adjuk a keveréket a lisztekhez, alaposan keverjük el, és szórjunk bele 70 grammot a csokicsipszből vagy az étcsokiból.

Egy fagyiskanállal kanalazzunk a masszából 23-25 adagot egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egy kanál hátával tetszőlegesen lapítsuk ki őket, és a maradékból nyomkodjunk néhány extra csokidarabot a felszínükre.

Tegyük a tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük készre a kekszeket.

Fogyasztás előtt 5-10 percig hagyjuk hűlni őket.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük