Csokis-kókuszos álomsüti: húsz perc alatt, sütés nélkül készül
Ha tudsz tejbegrízt főzni, ezt is el tudod készíteni

7
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ismeritek a rumos-kókuszos csokikat? És mi a véleményetek róla? Én a magam részéről egyszerűen imádom ezt az ízkombinációt, annyira finom, annyira gondtalan, nyári, vidám... karibi hangulatú. Készítsünk akkor csokis-kókuszos-rumos süteményt kevés munkával, sütés nélkül! Isteni lesz, előre szólok.

A süti alja egy egyszerű kekszmorzsa kakaóval, vajjal, és jó sok rumaromával. A krém pedig, ha lehántjuk róla a sallangokat: valójában egy kókuszos tejbegríz. Ha szereted a tejbegríz állagát, akkor ez a süti neked való. A tejben szuperül kiadja az ízét a kókusz, amitől sokkal intenzívebb lesz a hatása, mint egy sima, kókuszba mártogatott édességé.

Ha akarod, már itt megállhatsz, elég, ha a süti tetejét megszórod egy kis kakaóval, vagy csokiforgáccsal. Az igazán keményvonalas rumos-kókuszos csokiimádók azonban tovább mennek, és készítenek egy vékony csokoládébevonatot is a süti tetejére.

Számolj időt a hűtésre!

A jól terülő, és jól vágható csokibevonatnak az a titka, hogy jó minőségű, legalább 65 százalékos csokoládéból dolgozunk, és adunk hozzá 2 evőkanál étolajat. Enélkül sajnos törni fog szeleteléskor. A csokimázat akkor érdemes ráönteni, amikor a krém már kellően lehűlt. Ez után még együtt hűthetjük a rétegeket egy-két órán át, csak győzzétek kivárni, és nem megdézsmálni kiskanállal, a hűtő mellett állva!

Csokis-rumos-kókuszos sütemény

csokis-rumos-kókuszos

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 30 dekagramm Az alaphoz kekszmorzsa
  • 10 dekagramm cukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál rumaroma (vagy barna rum)
  • 10 dekagramm olvasztott vaj
  • 2 deciliter tej
  • 6 deciliter A krémhez tej
  • 15 dekagramm cukor
  • 6 evőkanál búzadara
  • 10 dekagramm vaj
  • 1 ízlés szerint
  • 20 dekagramm kókuszreszelék
  • 10 dekagramm A mázhoz jó minőségű étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az alaphoz összekeverjük a kekszmorzsát a kakaóporral. A tejhez hozzáadjuk a cukrot, és együtt felmelegítjük, kevergetjük, így a kristálycukor feloldódik, és nem fog ropogni.
A vajat mikróban felolvasztjuk, majd hozzáöntjük a kakós morzsához. Hozzáadjuk a rumaromát is. Utoljára a cukros tejet öntjük hozzá, de a vége felé már csak óvatosan, és gyúrjuk jól össze. Habár a hűtéstől sokat fog merevedni az alap, ne hagyjuk, hogy túl lágy legyen, inkább ne öntsük akkor hozzá az összes tejet.

Ha kész a massza, béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit. Ennek az aljába nyomkodjuk be kézzel, vagy egy pohár talpával a masszát. Betehetjük a hűtőbe.

Hozzákezdünk a krémhez. Felforrósítjuk a tejet, beleszórjuk a sót, a cukrot, a búzadarát és a kókuszreszeléket. Kevergetve főzzük kis hőmérsékleten, amíg be nem sűrűsödik. Vigyázzunk, oda ne kapjon az alja!

Ha kész, keverjük bele a vajat is. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd öntsük rá a rumos-csokis alapra. Ütögessük kicsit a pulthoz, hagyjuk kissé tovább hűlni, majd tegyük a hűtőbe. Néhány órára szüksége lesz, hogy szeletelhetővé dermedjen.

Amikor már jól lehűlt, megolvasztjuk gőz fölött a csokit az olajjal, és rácsorgatjuk a süti tetejére. Nem kell hozzányúlni, elég, ha a tepsit forgatjuk, és az olvasztott csoki magától is odacsorog, ahova szeretnénk. Tegyük vissza a hűtőbe, és hagyjuk jól megdermedni az egészet.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon