Így készíts sütőtökpürét: lefagyasztva sokáig használhatod
A házi sütőtökpüré készítése egyszerűbb feladat, mint hinnéd: le is fagyaszthatod, így egyszerre érdemes nagyobb adagot összedobni.
Ha szereted a banánkenyeret, adj egy esélyt a sütőtökös változatnak is, ugyanolyan puha, édes és finom tésztát kapsz végeredményül! A sütit a zöldség tartja szaftosan: a sütőtök püré formájában kerül bele, ezt könnyedén összedobhatod házilag.
Hogy még finomabb legyen, a csoki sem hiányozhat belőle, ebből érdemes magas kakaótartalmút választani. Ahogy sül a tészta, szépen beleolvad az étcsokoládé, a végeredmény isteni lesz!
Bár a sütőtöktől lesz hidratált és puha a tészta, hogy még omlósabb legyen, olaj is kerül bele: így biztos lehetsz benne, hogy napok múlva sem szárad ki a süti!
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd vajazzunk ki egy 25x10 cm-es kenyérsütő formát.
A lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót, a sót és a szódabikarbónát keverjük össze egy tálban.
A cukrot, az olajat, a sütőtökpürét, a vaníliát és a tojást keverjük habosra egy másik tálban, majd vegyítsük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, míg csomómentes nem lesz a tészta.
A csokit vágjuk kis darabokra, majd forgassuk bele a sütőtökös tésztába.
Öntsük a tésztát az előkészített formába, egyengessük el, majd toljuk a sütőbe 60-70 percre. Ha a teteje túlzottan barnulna, fedjük le alufóliával, úgy süssük tovább. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk a formában kihűlni, mielőtt szeletelnénk.
Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu