Illatos, csokis sütőtökkenyér: napokig puha marad a tésztája

3
Nyomtatás
sutotokos-kenyer2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sütőtökpürétől nemcsak édes és izgalmas, de nagyon puha is lesz a tészta, az étcsokoládé pedig felteszi az i-re a pontot!

Ha szereted a banánkenyeret, adj egy esélyt a sütőtökös változatnak is, ugyanolyan puha, édes és finom tésztát kapsz végeredményül! A sütit a zöldség tartja szaftosan: a sütőtök püré formájában kerül bele, ezt könnyedén összedobhatod házilag.

Hogy még finomabb legyen, a csoki sem hiányozhat belőle, ebből érdemes magas kakaótartalmút választani. Ahogy sül a tészta, szépen beleolvad az étcsokoládé, a végeredmény isteni lesz! 

Bár a sütőtöktől lesz hidratált és puha a tészta, hogy még omlósabb legyen, olaj is kerül bele: így biztos lehetsz benne, hogy napok múlva sem szárad ki a süti!

Csokis sütőtökkenyér

sutotokos-kenyer

Hozzávalók 25 x 10 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 25 dkg búzaliszt
  • 1 tk. fahéj
  • 1 nagy csipet szerecsendió
  • 1 nagy csipet
  • 0.5 tk. szódabikarbóna
  • 250 g kristálycukor
  • 300 g sütőtökpüré
  • 200 ml napraforgóolaj
  • 3 db tojás
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 200 g étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd vajazzunk ki egy 25x10 cm-es kenyérsütő formát.

A lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót, a sót és a szódabikarbónát keverjük össze egy tálban.

A cukrot, az olajat, a sütőtökpürét, a vaníliát és a tojást keverjük habosra egy másik tálban, majd vegyítsük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, míg csomómentes nem lesz a tészta.

A csokit vágjuk kis darabokra, majd forgassuk bele a sütőtökös tésztába.

Öntsük a tésztát az előkészített formába, egyengessük el, majd toljuk a sütőbe 60-70 percre. Ha a teteje túlzottan barnulna, fedjük le alufóliával, úgy süssük tovább. Tűpróbával ellenőrizzük.

Hagyjuk a formában kihűlni, mielőtt szeletelnénk.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon