
Egyszerű macesztorta sütés nélkül, villámgyorsan – Csokis és tejszínes krémmel van töltve

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
Pészahkor az ünnepi menü macesztortával zárul - miután a hagyományos liszttel sütés tilos, ez is maceszlisztből készül.
A pészahi menü legfinomabb része az édesség - legalábbis szerintem -, vagyis a macesztorta. A hagyományos macesztorta receptjét itt találjátok, én ezt sütöm évek óta.
Ebben az évben egyrészt az időhiány, másrészt a változatosság miatt egy másik fajtát szerettem volna készíteni. Elképesztően egyszerű, ráadásul maceszliszt sem kell hozzá, csak maceszlapok, csoki és tejszínhab. Sütni sem kell, csak egymásra rétegezni és hűtőben pihentetni.
Csokis, tejszínes macesztorta

Hozzávalók 8 adaghoz
Tejszínhab
- 400 milliliter tejszín
- 40 gramm porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 0.5 teáskanál fahéj
Párizsi krém
- 330 gramm étcsokoládé
- 200 milliliter tejszín
- 40 gramm porcukor
Torta
- 8 darab maceszlap
- díszítéshez csokireszelék
Elkészítés:
Készítsük el a tejszínhabot. Egy tálba öntsük bele a tejszínt, a porcukrot, fahéjat és a vaníliát, majd verjük fel kemény habbá. Fontos, hogy a tejszín jéghideg legyen, akkor lesz belőle szép kemény hab.
Készítsük el a csokikrémet. Az apróra összetört csokoládét tegyük egy tálba, a tejszínt forrósítsuk fel, öntsük a csokoládéra, és addig keverjük, míg elolvad és a krém egyneművé nem válik. Ízlés szerint adjunk hozzá porcukrot. (Én keserűbben szeretem.)
Tegyünk egy maceszlapot egy tányérra, és kenjük meg először a csokikrémmel, aztán a tejszínhabbal. Fedjük le, a következőt is kenjük meg ugyanígy, egészen addig, amíg el nem fogy a maceszlapunk. A tetejére is jusson a csokikrémből, majd a végén szórjunk rá egy kevés csokireszeléket.
Tegyük a hűtőbe pihenni 4 órára, hogy összeérjenek az ízek.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors