Mennyei vaníliás muffin villámgyorsan: lekváros töltelékkel még finomabb
A muffinalapreceptet rengeteg módon variálhatod. Az egyik legegyszerűbb és legjobb megoldás, ha lekvárt teszel a közepébe.
A muffin jött, látott és győzött. Az amerikaiak kedvenc sütije az egész világot bekebelezte. A siker érthető, hisz nagyon finom desszert, amely végtelen variációban készülhet, a megalkotása pedig gyerekjáték, kezdő hobbicukrászok is sikerrel el tudják készíteni.
A muffin sokoldalú finomság, lehet sós vagy édes. Az egyik kedvenc receptemben a puha muffintészta csokidarabokat rejt, a belsejében pedig lágy túrókrém bújik meg. Ez az a muffin, amit ha egyszer megkóstol az ember, garantáltan beleszeret. Készítsd el mihamarabb, lepd meg a finomsággal a családodat, barátaidat.
A puha vajat verjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást, végül a joghurttal keverjük simára.
A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sót, sütőport, szódabikarbónát, kakaót és a fahéjat, keverjük össze.
A lisztes keveréket ezután forgassuk hozzá a joghurtos masszához, keverjük simára, közben szükség szerint, apránként csorgatva tejet is adjunk hozzá (nekem fél bögre tejre volt szükségem).
A csokit daraboljuk fel, és forgassuk a muffin masszájához.
A töltelék hozzávalóit keverjük simára.
A muffinsütőt béleljük ki kapszlikkal, majd 1-2 evőkanál masszát adagoljunk a formákba. A tetejükre 1 evőkanál túrókrémet tegyünk, majd ismét 1-2 evőkanál masszát szedjünk rájuk.
A muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu