Roppanós csokimázzal bevont omlós kekszrudak – Hamar kész a szuper édesség
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Mennyei lasagnevariációk: mutatjuk a 6 legfinomabb receptet
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
Ha szeretnél valami egészen abbahagyhatatlan édességet készíteni, akkor ezeket a kekszrudakat mindenképpen próbáld ki.
A vajas keksz mindig siker, eteti magát. Csak arra kell vigyázni, nehogy túlsüsd, különben nem lesz tökéletes, egyszerre legyen omlós és roppanós. Az, hogy mit teszel rá, csak rajtad múlik, a csokis verzió mindig favorit.
Ha karamellrajongó is vagy, akkor a csokit és a karamellt is ötvözheted, ahogy az egyik legismertebb csokimárka is teszi. Ha csak a csoki ízét keresed, akkor süss csokidarabos kekszet, garantált lesz a siker. Ha pedig bevonod a kekszet teljesen csokival, tökéletes nassolnivalót kapsz. Én fele tej-, fele étcsokit használtam, így nem lett se túl édes, se túl keserű a máz, de természetesen a saját ízlésedre formálhatod.
Csokival bevont kekszrúd
Hozzávalók 10 adaghoz
- 100 gramm cukor
- 1 darab tojás (M-es)
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
- 250 gramm liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 100 gramm vaj
- 300 gramm csokoládé (ét vagy tej)
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban keverjük habosra a cukrot és a tojást. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, a liszttel elkevert sütőport és egy csipet sót. Kockázzuk bele a vajat, és gyúrjuk, amíg a tészta össze nem áll. Ekkor tekerjük folpackba, és tegyük fél órára hűtőbe.
Amikor kivettük, vágjunk a tésztából csíkokat, hengergessük úgy, hogy kis kígyókat kapjunk. Vágjuk egyenlő hosszúságúakra, és fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Süssük a rudakat 12-15 percig.
Amikor kivettük, hagyjuk pár percig hűlni, addig olvasszuk fel mikróban a csokit. Mártsuk bele a rudakat a csokiba, hogy mindenhol befedje. Tegyük őket egy sütőpapírral letakart tálcára, majd tegyük hűtőbe 2 órára, hogy a máz megszilárduljon.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors