Roppanós csokimázzal bevont omlós kekszrudak – Hamar kész a szuper édesség

csokis rúd cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szeretnél valami egészen abbahagyhatatlan édességet készíteni, akkor ezeket a kekszrudakat mindenképpen próbáld ki.

A vajas keksz mindig siker, eteti magát. Csak arra kell vigyázni, nehogy túlsüsd, különben nem lesz tökéletes, egyszerre legyen omlós és roppanós. Az, hogy mit teszel rá, csak rajtad múlik, a csokis verzió mindig favorit.

Ha karamellrajongó is vagy, akkor a csokit és a karamellt is ötvözheted, ahogy az egyik legismertebb csokimárka is teszi. Ha csak a csoki ízét keresed, akkor süss csokidarabos kekszet, garantált lesz a siker. Ha pedig bevonod a kekszet teljesen csokival, tökéletes nassolnivalót kapsz. Én fele tej-, fele étcsokit használtam, így nem lett se túl édes, se túl keserű a máz, de természetesen a saját ízlésedre formálhatod. 

Csokival bevont kekszrúd

csokis rúd recept

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 100 gramm cukor
  • 1 darab tojás (M-es)
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • 250 gramm liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 100 gramm vaj
  • 300 gramm csokoládé (ét vagy tej)
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban keverjük habosra a cukrot és a tojást. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, a liszttel elkevert sütőport és egy csipet sót. Kockázzuk bele a vajat, és gyúrjuk, amíg a tészta össze nem áll. Ekkor tekerjük folpackba, és tegyük fél órára hűtőbe. 

Amikor kivettük, vágjunk a tésztából csíkokat, hengergessük úgy, hogy kis kígyókat kapjunk. Vágjuk egyenlő hosszúságúakra, és fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsire. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Süssük a rudakat 12-15 percig. 

Amikor kivettük, hagyjuk pár percig hűlni, addig olvasszuk fel mikróban a csokit. Mártsuk bele a rudakat a csokiba, hogy mindenhol befedje. Tegyük őket egy sütőpapírral letakart tálcára, majd tegyük hűtőbe 2 órára, hogy a máz megszilárduljon. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük