
Csupa csokis pite édesszájúaknak: az omlós tésztán selymes töltelék terül el

A vajas tésztát sűrű csokis töltelék borítja, melynek képtelenség ellenállni, ráadásul nem nehéz elkészíteni sem.
A pitének sok arca ismert, az omlós tészta bármilyen gyümölcsös töltelékkel készülhet, de édes krémmel is érdemes kipróbálni, minden formában isteni lesz. A csokoládéval nem lehet mellényúlni, mindenki szereti.
Gyerekeknek a lent írt recept alapján készítsd el a pitét, esetleg tálalásnál dobd fel tejszínhabbal vagy eperrel. Ha azonban csakis felnőtteknek kedveskedsz a finomsággal, akkor kakaó helyett kávét csempéssz a töltelékbe, vagy 2-3 evőkanál Baileysszel vagy vodkával bolondítsd meg a krémet, meglásd, nagy sikere lesz a pitének.
Csupa csokis pite

Hozzávalók 4 személyre
Tészta:
- 110 g vaj
- 80 g cukor
- 1 darab tojás
- 180 g finomliszt
- 1 csipet só
Krém:
- 80 ml tej
- 110 g vaj
- 80 g cukor
- 100 g kakaó
- 100 g étcsoki
- 3 darab tojás
Elkészítés:
Tészta:
A vajat a cukorral keverjük habosra, majd a felvert tojást adjuk hozzá.
A lisztet a sóval forgassuk egybe, utána dolgozzuk egybe a tojásos keverékkel.
A tésztát csomagoljuk folpackba, és tegyük hűtőbe pihenni 30 percet.
A tésztát nyújtsuk ki a piteforma méretének megfelelően, majd helyezzük formába, villával szurkáljuk meg a tésztát.
A formába helyezett tésztát toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük meg.
Krém:
A tejet a vajjal, cukorral és kakaóval forraljuk fel, majd vegyük le a tűzhelyről, utána keverjük hozzá a feldarabolt csokit.
Várjuk meg, míg a krém kihűl, utána adjuk hozzá a tojást, majd a krémet simítsuk a pitetésztára, és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, süssük addig, amíg a krém megszilárdul, körülbelül 10-15 percig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!