Csupa csokis pite édesszájúaknak: az omlós tésztán selymes töltelék terül el

2
Nyomtatás
cspcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A vajas tésztát sűrű csokis töltelék borítja, melynek képtelenség ellenállni, ráadásul nem nehéz elkészíteni sem.

A pitének sok arca ismert, az omlós tészta bármilyen gyümölcsös töltelékkel készülhet, de édes krémmel is érdemes kipróbálni, minden formában isteni lesz. A csokoládéval nem lehet mellényúlni, mindenki szereti.

Gyerekeknek a lent írt recept alapján készítsd el a pitét, esetleg tálalásnál dobd fel tejszínhabbal vagy eperrel. Ha azonban csakis felnőtteknek kedveskedsz a finomsággal, akkor kakaó helyett kávét csempéssz a töltelékbe, vagy 2-3 evőkanál Baileysszel vagy vodkával bolondítsd meg a krémet, meglásd, nagy sikere lesz a pitének.

Csupa csokis pite

cspcover

Hozzávalók 4 személyre

Tészta:

  • 110 g vaj
  • 80 g cukor
  • 1 darab tojás
  • 180 g finomliszt
  • 1 csipet

Krém:

  • 80 ml tej
  • 110 g vaj
  • 80 g cukor
  • 100 g kakaó
  • 100 g étcsoki
  • 3 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A vajat a cukorral keverjük habosra, majd a felvert tojást adjuk hozzá.

A lisztet a sóval forgassuk egybe, utána dolgozzuk egybe a tojásos keverékkel.

A tésztát csomagoljuk folpackba, és tegyük hűtőbe pihenni 30 percet.

A tésztát nyújtsuk ki a piteforma méretének megfelelően, majd helyezzük formába, villával szurkáljuk meg a tésztát.

A formába helyezett tésztát toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük meg.

 Krém:

A tejet a vajjal, cukorral és kakaóval forraljuk fel, majd vegyük le a tűzhelyről, utána keverjük hozzá a feldarabolt csokit.

Várjuk meg, míg a krém kihűl, utána adjuk hozzá a tojást, majd a krémet simítsuk a pitetésztára, és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, süssük addig, amíg a krém megszilárdul, körülbelül 10-15 percig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon