![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így lesz igazán puha a csokis keksz: napokig szaftos marad a tésztája
![cukkiniscsokiskeksz2](https://kep.index.hu/1/0/3420/34204/342046/34204609_2619135_deae7453a6a77559dde03f874ac32a49_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Nem a hagyományos amerikai csokis kekszről lesz most szó, ez a változat zabpehellyel, fahéjjal és egy különleges hozzávalóval készül.
Nagyon ragacsos és extra csokis az alábbi keksz, a tészta szaftosságáról a nyár kedvenc zöldsége, a cukkini gondoskodik. Nem kell megijedni, a cukkini íze nem dominál a süteményben, sőt, egyáltalán nem is érződik, tényleg csak a tészta állagát javítja.
Ezért a sütiért nyáron is érdemes bekapcsolni a sütőt, ahogyan a fahéjas-csokis tészta összeáll, isteni illatok lengik be a konyhát. A cukkinis keksz garantáltan nem lesz kemény, nem törik bele az ember foga, puha, nagyon szaftos, ráadásul isteni.
A kekszet nem szabad túlsütni, bár 15 perc után még nagyon puhának és lágynak fog tűnni a tészta, ha a széle és az alja már barna, nyugodtan vedd ki a sütőből, ahogy kihűl, megszilárdul. Légmentesen zárható dobozban 5 napig áll el, hűtőben pedig akár egy hétig is.
Cukkinis csokis keksz
![cukkiniscsokiskeksz](https://kep.index.hu/1/0/3420/34204/342046/34204619_4112e969cb0334cbcc1627ef11396530_wm.jpg)
Hozzávalók 32 darabhoz
- 140 gramm reszelt cukkini
- 160 gramm zabpehely
- 125 gramm liszt
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 teáskanál fahéj
- 115 gramm vaj
- 100 gramm cukor
- 100 gramm nádcukor
- 1 darab tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 180 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
A cukkinit reszeljük le nagy lyukú reszelőn, majd alaposan nyomkodjuk ki. A zabpelyhet, a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat keverjük össze egy tálban. A szobahőmérsékletű puha vajat keverjük habosra a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá a tojást és a vaníliakivonatot is, robotgéppel keverjük krémesre.
A száraz hozzvalókat és a cukkinit keverjük a nedves hozzávalókhoz, míg egynemű nem lesz a massza. Az étcsokoládét sodrófa vagy húsklopfoló segítségével törjük apró darabokra, majd keverjük bele a tésztába.
Fedjük le a tálat alufóliával, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.
Fomázzunk a masszából kb. 1,5 evőkanálnyi gombócokat, majd tegyük őket a tepsire, hagyjunk köztük 5 centi helyet.
Kb. 15 percig süssük őket, míg a széleik aranybarnák nem lesznek. A közepük lágynak fog tűnni, de ahogy hűlnek, megszilárdulnak.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!