Gyors, kelesztés nélküli cukkinis kenyér – Görög joghurttól puha és szaftos a tésztája
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Imádom a kelesztés nélküli puha kenyérkéket, amiket mindenféle finomsággal, például zöldségekkel lehet dúsítani.
A cukkini tökféle, egy szuper, könnyed és lédús zöldség, amelynek ráadásul annyira nem hivalkodó az íze, hogy még süteményekben is használható. Lehet tölteni, rántani, sőt még chipset is készíthetünk belőle. Most egy kenyérkébe kerül reszelve. Ezek a kelesztés nélküli kenyerek nagy kedvenceim, gyorsan összeállíthatók, és nagyon sokféleképpen lehet őket ízesíteni. Szeretem ha puhák és szaftosak, amihez egyrészt a cukkini is hozzájárul, de ha nem lenne elég, a tésztájába görög joghurt is kerül.
Cukkinis kenyér görög joghurttal
Hozzávalók 6 adaghoz
- 270 gramm liszt
- 1 darab tojás
- 160 milliliter görög joghurt
- 60 gramm vaj (puha)
- 1 darab cukkini (nagyobb)
- 1.5 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A cukkinit reszeljük le. Egy tálban keverjük össze a joghurtot, a tojást és a puha vajat, adjuk hozzá a cukkinit. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a borsot, majd forgassuk a joghurtos cukkinis keverékhez.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kenyérformát béleljünk ki sütőpapírral, én öntsük bele a masszát.
Süssük a kenyérkét 60 percig, tűpróbáig.
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, és úgy szeleteljük.
Fotó: Getty Images