Szaftos, karcsúsító hamis lasagne – Ugyanolyan finom, mint az igazi
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
Nagyon szeretem a cukkinit minden formában, most épp tésztahelyettesítőként használtam egy finom lasagne-receptben.
Ez a lasagne azért szuper, mert úgy élvezhetjük az ízeket, hogy közben nem kell aggódnunk a plusz kilók miatt. A cukkini gyönyörűen viselkedik, mint tésztahelyettesítő, sőt, még szaftosabb is lesz tőle az ételünk, mintha tésztával készítenénk, és ami a legfontosabb, rengeteg fölös kalóriát spórolunk meg így.
A húsimádók is szeretni fogják, mert azzal viszont nem spórolunk a receptben. A cukkini nem túl hivalkodó, mégis finom, a padlizsán pedig karaktert ad az ételnek.
Cukkinis lasagne
Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 gramm darált hús
- 2 darab babérlevél
- 0.5 teáskanál fahéj (őrölt)
- 1 teáskanál oregánó (őrölt)
- 0.5 teáskanál bors
- 50 dekagramm paradicsom
- 3 darab cukkini
- 1 darab padlizsán
- 300 gramm mozzarella sajt
- 200 gramm ricotta sajt
- 50 gramm parmezán sajt
Elkészítés:
Készítsük el a szószt. A hagymát vágjuk apró darabokra. Az olívaolajat öntsük egy serpenyőbe, melegítsük fel, de ne legyen túl forró. Adjuk hozzá a hagymát, pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a darált húst is. Jól pirítsuk meg. Adjuk hozzá a babérlevelet, a fahéjat, morzsoljuk bele az oregánót, szórjuk bele a borsot. Jól keverjük meg, és főzzük pár percet. Adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, és így főzzük további negyed órát.
Karikázzuk fel a cukkinit, a padlizsánt és a mozarella sajtot. A szeleteket fektessük egy papírtörlőre, majd a tetejére is tegyünk egyet, hogy a felesleges nedvességet felszívja. Így a zöldségek nem fogják szétáztatni a lasagne-t. Ha kicsit megpirítjuk a zöldségeket, akkor is távozik belőlük a nedvesség.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Állítsuk össze a lasagne-t. Egy jénaiba fektessük le először a cukkini- és a padlizsánszeleteket. Utána fektessünk rá mozarellaszeleteket, majd öntsünk rá a szószból, végül tegyünk rá ricottát is. Ezt a műveletet folytassuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére mozarella kerüljön. A végén szórjuk meg parmezánnal.
Addig süssük, amíg a teteje arenyszínűre nem pirul és a sajt "bugyborékolni" nem kezd. Vegyük ki a sütőből, és ízlés szerint szórjunk rá apróra vágott petrezselymet. Mielőtt tálaljuk, várjunk negyed órát, hogy kicsit kihűljön.
Fotó: Getty Images