Sajtos, fokhagymás cukkinifasírt, ami ripsz-ropsz elkészül
A cukkinifasírt is isteni, finom ropogós lesz zsemlemorzsa nélkül is, és akár tepsiben is megsütheted.
Ha te is szereted otthonról csomagolni az elemózsiát a munkahelyedre, vagy a gyereknek az iskolába, akkor ezt a receptet kötelező kipróbálnod! A sós muffin tésztája tojásban és cukkiniben gazdag, húsimádók pedig szalonnával is feldobhatják.
A sós muffin gyors harapnivaló, amelyet a szünetben kényelmesen el lehet falatozni. Finom és laktató, a recept hozzávalóival érdemes játszani. Ahogy már említettem, a húsimádók szalonnával gazdagíthatják a muffint, de sonkával, virslivel és kolbásszal is működik a recept. A fűszerekkel is lehetsz bátrabb. A jó ízt a dinsztelt hagyma adja, de füstölt paprikával még izgalmasabbá varázsolhatod. A színes megjelenés kedvéért zöldfűszereket is használhatsz, például metélőhagymát, amely ízben is dob a tojásos muffinon.
Az olajat hevítsük fel, majd dobjuk rá az apróra kockázott szalonnát, és süssük 4-5 percig. A pirult szalonnakockákat szedjük ki, és tegyük félre.
A finomra aprított hagymát dobjuk abba a serpenyőbe, amiben a szalonna sült, és pirítsuk 2-3 percig, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a reszelt cukkinit. A serpenyőben pirult cukkinit fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, körülbelül 4-5 percig alacsony láng felett kevergessük, majd szedjük tálba, és várjuk meg, míg teljesen kihűl.
A pirult cukkinihez adjuk hozzá a szalonnát és a reszelt sajtot.
A tojásokat keverjük egybe a tejszínnel, majd dolgozzuk egybe a cukkinis keverékkel.
A muffinformát béleljük ki papírral, majd a háromnegyedéig töltsük a cukkinis-tojásos keveréket.
A megtöltött formát toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu