Ebéd tizenöt perc alatt - Cukkinis-tonhalas tészta

10
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezt a villámgyorsan elkészíthető ételt akkor főztem meg először, amikor még a gyerekeim kicsik voltak, és a játszótérről hazaérve két éhes szájat kellett jóllakatnom - azelőtt, hogy a fáradtságtól elájultak volna a kanapén. 

Kezdő anyukaként igyekeztem már reggel megfőzni az ebédet, hogy a délelőtti programokról hazaérve csak melegíteni kelljen, mert tudtam, milyen türelmetlen tud lenni két éhes, fáradt és nyűgös gyerek. De minden igyekezetem ellenére előfordult, hogy reggel olyan hirtelen hagytuk el a lakást, hogy esélyem sem volt főzni, vagy egész egyszerűen aznap fogalmam sem volt, hogy mit készítsek ebédre.

Ez a recept úgy született, hogy egy szokásos játszótér-látogatásról hazaérve konstatáltam, hogy körülbelül negyed órám van az ebéd elkészítésére és gyakorlatilag semmi sincs otthon. Addig kutakodtam a spejzban, amíg végül találtam egy cukkinit és egy tonhalkonzervet. Tészta is volt otthon szerencsére.

Így született meg a tonhalas-cukkinis tészta, amit én fusilliből szoktam csinálni, mert arra szuperül rátapad a tonhal, de bármilyen más tésztát is lehet használni. Ha végképp kifogyok a készletekből, akkor rizzsel is tökéletes ebéd, ha pedig kicsit tartalmasabb fogást szeretnék készíteni, akkor a szószt egy kis tejszínnel is összeforralom. 

Cukkinis-tonhalas tészta

cukkinis tonhalas tészta web

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 1 darab tonhalkonzerv
  • ízlés szerint póréhagyma
  • 1 darab cukkini
  • 250 gramm tészta
  • ízlés szerint fehérbors
  • ízlés szerint bazsalikom
  • 1 kávéskanál
Recept idők

Elkészítés:

A póréhagymát vékony karikákra vágom. A cukkinit megmosom, és ízlés szerint karikákra vagy apró kockákra vágom. A tonhalról lecsepegtetem az olajat. Egy pici olívaolajon megfonnyasztom a póréhagymát, majd ráteszem a tonhalat és a cukkinit, és pár percig együtt pirítom őket. Ízlés szerint bazsalikommal, sóval és fehérborssal fűszerezem. Az időközben kifőtt tésztát beleforgatom, és pár percig összesütöm. Ha kész, egy kevés parmezánnal tálalom.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon