
Fűszeres pácban, cukkinivel sült csirkemell: ropogós baconnel a tetején még jobb

A fokhagymás pác és a bacon is gondoskodik arról, hogy a cukkinis csirkemell ne száradjon ki a sütőben.
A sokoldalú csirkemell és a jól fűszerezhető, egészséges cukkini külön-külön is kedveltek, hát még együtt. Jók rakottasban, tésztán, fasírtban, raguban és szinte minden formában. Nyáron ráadásul zsenge a cukkini, és akárcsak a hús, villámgyorsan megsül.
A tepsis fogás tökéletes választás lehet, ha könnyű, mégis laktató fogást szeretnél ebédre vagy vacsorára. Az ínycsiklandó étel nagy előnye, hogy gyorsan összeállítható, utána pedig már nincs vele munka.
-
2023-09-19 08:52:01
-
2023-09-17 07:52:02
-
2023-09-14 09:36:01
Cukkinivel sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre
- 4 db csirkemellfilé
- 15 dkg reszelt sajt
- 10 dkg bacon
- 1 db közepes méretű cukkini
- 5 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított bazsalikom
- só
- bors
- friss zöldfűszerek a tálaláshoz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A cukkiniket mossuk meg és szeleteljük fel.
Az olajat keverjük össze a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, szárított oregánóval és bazsalikommal. A csirkemellfiléket kenjük be a páclével, és tegyük a hűtőbe legalább fél órára.
Pácolás után rakjuk a húst egy zsiradékkal kikent tepsibe, és tegyük rá a cukkiniszeleteket. A tetejére szórjuk a reszelt sajtot és a kis darabokra vágott bacont.
A tepsit tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon 35-40 percig. Ha a hús puha, a sajt elolvadt és megpirult, kivehetjük a sütőből. Friss zöldfűszerekkel tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!