Fűszeres pácban, cukkinivel sült csirkemell: ropogós baconnel a tetején még jobb

cukkinis-csirkemell
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fokhagymás pác és a bacon is gondoskodik arról, hogy a cukkinis csirkemell ne száradjon ki a sütőben.

A sokoldalú csirkemell és a jól fűszerezhető, egészséges cukkini külön-külön is kedveltek, hát még együtt. Jók rakottasban, tésztán, fasírtban, raguban és szinte minden formában. Nyáron ráadásul zsenge a cukkini, és akárcsak a hús, villámgyorsan megsül.

A tepsis fogás tökéletes választás lehet, ha könnyű, mégis laktató fogást szeretnél ebédre vagy vacsorára. Az ínycsiklandó étel nagy előnye, hogy gyorsan összeállítható, utána pedig már nincs vele munka.  

Cukkinivel sült csirkemell

tepsis-cukkinis-csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db csirkemellfilé
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg bacon
  • 1 db közepes méretű cukkini
  • 5 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk szárított oregánó
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • bors
  • friss zöldfűszerek a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

A cukkiniket mossuk meg és szeleteljük fel.

Az olajat keverjük össze a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, szárított oregánóval és bazsalikommal. A csirkemellfiléket kenjük be a páclével, és tegyük a hűtőbe legalább fél órára.

Pácolás után rakjuk a húst egy zsiradékkal kikent tepsibe, és tegyük rá a cukkiniszeleteket. A tetejére szórjuk a reszelt sajtot és a kis darabokra vágott bacont. 

A tepsit tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon 35-40 percig. Ha a hús puha, a sajt elolvadt és megpirult, kivehetjük a sütőből. Friss zöldfűszerekkel tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük