
Currys pácban pirult, omlós csirkeszárnyak: kevés munkával készül az ízletes hús

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Édeskrumplis-cukkinis falatkák sütőben sütve: olajszag nélkül készül

Pihe-puha csokis kuglóf: csak keverd egybe a hozzávalókat

Próbáld ki Meghan Markle koktélparadicsomos tésztáját: olcsó és finom

Így távolítsd el a vörösborfoltot: 5 bevált tippet mutatunk

Krémes leves sült karfiolból: könnyed, mégis tápláló fogás
A tepsiben pirult csirkeszárny a hétköznapok megmentője, a húst már előző este össze lehet készíteni, másnap pedig csak a sütőbe kell tolni.
A csibe szárnya egyszerű alapanyag, de szerénysége ellenére nagyon változatosan lehet elkészíteni. Amerikában az olykor könnyfakasztóan csípős pácban készült szárny a nagy kedvenc, magyar földön pedig a rántott és a sült verzió a favorit.
A szárnya spórolós napokon is kiváló választás, a piacon kilója 500 forint körül mozog. A jellegzetes zamat kialakításához csupán néhány különlegesebb hozzávalót kell beszerezni. A szárny karakteres ízéről a currypor gondoskodik, omlós textúráját pedig a joghurtnak köszönheti. A fűszerekkel és joghurttal egybeforgatott húst sütés előtt 1-2 órára mindenképp tedd a hűtőbe, így lesz ideje a currynek érvényesülni, de akár egy éjszakát is eltölthet a hidegben, vacsora vagy ebéd előtt bőven elég kivenni.
Currys csirkeszárnyak

Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm csirkeszárny
- só és bors ízlés szerint
- 250 gramm natúr joghurt
- kevés olaj
- 1 evőkanál currypor
Elkészítés:
A megtisztított csirkeszárnyakat tegyük tálba, fűszerezzük sóval, borssal és curryporral, majd öntsünk rá egy kevés olajat és alaposan forgassuk egybe. Utána a joghurttal is keverjük egybe, majd fóliával fedjük le és tegyük hűtőbe 1-2 órára pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés után a szárnyát fektessük tepsire és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 38-45 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors