Currys pácban pirult, omlós csirkeszárnyak: kevés munkával készül az ízletes hús
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Fűszeres zöldségfasírt csicseriborsóval: tartalmas ebéd húsmentesen
Álompuha almás palacsinta: reszelt gyümölcs kerül a tésztába
Tejszínes édeskrumplipüré: fűszeresen készül a krémes köret
Puha áfonyás-mákos kuglóf: egyszerű kevert tészta az alapja
30 perces milánói csirke: parmezán sajt kerül a bundába
A tepsiben pirult csirkeszárny a hétköznapok megmentője, a húst már előző este össze lehet készíteni, másnap pedig csak a sütőbe kell tolni.
A csibe szárnya egyszerű alapanyag, de szerénysége ellenére nagyon változatosan lehet elkészíteni. Amerikában az olykor könnyfakasztóan csípős pácban készült szárny a nagy kedvenc, magyar földön pedig a rántott és a sült verzió a favorit.
A szárnya spórolós napokon is kiváló választás, a piacon kilója 500 forint körül mozog. A jellegzetes zamat kialakításához csupán néhány különlegesebb hozzávalót kell beszerezni. A szárny karakteres ízéről a currypor gondoskodik, omlós textúráját pedig a joghurtnak köszönheti. A fűszerekkel és joghurttal egybeforgatott húst sütés előtt 1-2 órára mindenképp tedd a hűtőbe, így lesz ideje a currynek érvényesülni, de akár egy éjszakát is eltölthet a hidegben, vacsora vagy ebéd előtt bőven elég kivenni.
Currys csirkeszárnyak
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm csirkeszárny
- só és bors ízlés szerint
- 250 gramm natúr joghurt
- kevés olaj
- 1 evőkanál currypor
Elkészítés:
A megtisztított csirkeszárnyakat tegyük tálba, fűszerezzük sóval, borssal és curryporral, majd öntsünk rá egy kevés olajat és alaposan forgassuk egybe. Utána a joghurttal is keverjük egybe, majd fóliával fedjük le és tegyük hűtőbe 1-2 órára pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés után a szárnyát fektessük tepsire és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 38-45 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors