![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Currys pácban pirult, omlós csirkeszárnyak: kevés munkával készül az ízletes hús
![csirkeszárny](https://kep.index.hu/1/0/3719/37195/371951/37195145_2839721_898e8df3ab4c6e36649867af8eb8dcb7_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A tepsiben pirult csirkeszárny a hétköznapok megmentője, a húst már előző este össze lehet készíteni, másnap pedig csak a sütőbe kell tolni.
A csibe szárnya egyszerű alapanyag, de szerénysége ellenére nagyon változatosan lehet elkészíteni. Amerikában az olykor könnyfakasztóan csípős pácban készült szárny a nagy kedvenc, magyar földön pedig a rántott és a sült verzió a favorit.
A szárnya spórolós napokon is kiváló választás, a piacon kilója 500 forint körül mozog. A jellegzetes zamat kialakításához csupán néhány különlegesebb hozzávalót kell beszerezni. A szárny karakteres ízéről a currypor gondoskodik, omlós textúráját pedig a joghurtnak köszönheti. A fűszerekkel és joghurttal egybeforgatott húst sütés előtt 1-2 órára mindenképp tedd a hűtőbe, így lesz ideje a currynek érvényesülni, de akár egy éjszakát is eltölthet a hidegben, vacsora vagy ebéd előtt bőven elég kivenni.
Currys csirkeszárnyak
![ccsct](https://kep.index.hu/1/0/3703/37032/370325/37032569_fdd4945d7bc6e4b3a2595677ab33d69c_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm csirkeszárny
- só és bors ízlés szerint
- 250 gramm natúr joghurt
- kevés olaj
- 1 evőkanál currypor
Elkészítés:
A megtisztított csirkeszárnyakat tegyük tálba, fűszerezzük sóval, borssal és curryporral, majd öntsünk rá egy kevés olajat és alaposan forgassuk egybe. Utána a joghurttal is keverjük egybe, majd fóliával fedjük le és tegyük hűtőbe 1-2 órára pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés után a szárnyát fektessük tepsire és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 38-45 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!