Ragacsos, duplán kókuszos sütemény: a desszertet édes máz koronázza meg

kókuszossüti3
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerű keverem-kavarom a tésztája, de az édes máz összeállítása sem több 5 percnél.

Kókuszrajongók, figyelem! Az alábbi süti duplán kókuszos, az egzotikus gyümölcs reszelék és tej formájában is megjelenik az édességben. A puha, magas tésztát édes, ragacsos máz koronázza meg, de ha úgy érzed, még hiányzik valami, csokiöntettel is meglocsolhatod tálalásnál.

Ez a recept az igazán édesszájúaknak szól, de nekik kötelező elkészíteniük. A cukor mennyiségétől egyébként sem kell megijedni, a tésztában nem igazán fog érződni, egyáltalán nem lesz gejl, a máz pedig tényleg akkor az igazi, ha édes.

Fontos, hogy kókusztejből a sűrű, konzerves változatot szerezd be, most nem jó a dobozos kókuszital, azzal nem fog összeállni a krém a süti tetejére.

Duplán kókuszos süti

kókuszossüti

Hozzávalók 16 szelethez:

Süti:

  • 200 gramm liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 nagy csipet
  • 220 gramm vaj
  • 300 gramm cukor
  • 3 darab tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 125 gramm kókusztej (konzerv)
  • 100 gramm kókuszreszelék

Máz:

  • 120 gramm porcukor
  • 80 gramm kókusztej (konzerv)
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót egy tálba, keverjük őket össze.

A puha vajat keverjük habosra a cukorral robotgép segítségével. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat, azokat is keverjük el, majd mehet bele a vaníliakivonat is.

Öntsük a lisztes keveréket és a kókusztejet a tojásos-vajas alaphoz, alaposan vegyítsük össze. Végül keverjük bele a kókuszreszeléket is.

Készítsünk elő egy 30x20 centis tepsit/sütőtálat, vajazzuk ki - ha szükséges, béleljük ki sütőpapírral. Öntsük bele a tésztát, egyengessük el benne, majd toljuk a sütőbe. Körülbelül 35-40 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük.

Készítsük el a mázat: az átszitált porcukrot keverjük össze a kókusztejjel és a vaníliakivonattal. 

Ha kihűlt a süti, kenjük rá a mázat, ha szeretnénk, szórjuk meg kókuszreszelékkel, hagyjuk picit pihenni, majd szeleteljük.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük