Ragacsos, duplán kókuszos sütemény: a desszertet édes máz koronázza meg
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Puha áfonyás-mákos kuglóf: egyszerű kevert tészta az alapja
30 perces milánói csirke: parmezán sajt kerül a bundába
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Egyszerű keverem-kavarom a tésztája, de az édes máz összeállítása sem több 5 percnél.
Kókuszrajongók, figyelem! Az alábbi süti duplán kókuszos, az egzotikus gyümölcs reszelék és tej formájában is megjelenik az édességben. A puha, magas tésztát édes, ragacsos máz koronázza meg, de ha úgy érzed, még hiányzik valami, csokiöntettel is meglocsolhatod tálalásnál.
Ez a recept az igazán édesszájúaknak szól, de nekik kötelező elkészíteniük. A cukor mennyiségétől egyébként sem kell megijedni, a tésztában nem igazán fog érződni, egyáltalán nem lesz gejl, a máz pedig tényleg akkor az igazi, ha édes.
Fontos, hogy kókusztejből a sűrű, konzerves változatot szerezd be, most nem jó a dobozos kókuszital, azzal nem fog összeállni a krém a süti tetejére.
Duplán kókuszos süti
Hozzávalók 16 szelethez
Süti:
- 200 gramm liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 220 gramm vaj
- 300 gramm cukor
- 3 darab tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 125 gramm kókusztej (konzerv)
- 100 gramm kókuszreszelék
Máz:
- 120 gramm porcukor
- 80 gramm kókusztej (konzerv)
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót egy tálba, keverjük őket össze.
A puha vajat keverjük habosra a cukorral robotgép segítségével. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat, azokat is keverjük el, majd mehet bele a vaníliakivonat is.
Öntsük a lisztes keveréket és a kókusztejet a tojásos-vajas alaphoz, alaposan vegyítsük össze. Végül keverjük bele a kókuszreszeléket is.
Készítsünk elő egy 30x20 centis tepsit/sütőtálat, vajazzuk ki - ha szükséges, béleljük ki sütőpapírral. Öntsük bele a tésztát, egyengessük el benne, majd toljuk a sütőbe. Körülbelül 35-40 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük.
Készítsük el a mázat: az átszitált porcukrot keverjük össze a kókusztejjel és a vaníliakivonattal.
Ha kihűlt a süti, kenjük rá a mázat, ha szeretnénk, szórjuk meg kókuszreszelékkel, hagyjuk picit pihenni, majd szeleteljük.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors