A legselymesebb, házi csokiszósz receptje otthoni fagyizáshoz

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mióta tudok főzni, de különösen azóta, hogy gyerekeim vannak, nem szeretem a gyorséttermi kajákat, még akkor sem esnek jól vagy ízlenek, ha háromévente egyszer kerülök olyan helyzetbe, hogy muszáj azokat választani.

Mégis van néhány dolog, amivel kapcsolatban nagyon szép emlékeket őrzök és gyorsétteremhez kötődik. Az egyik ilyen a csokoládészószos kinyomós fagylalt, az volt óvodás koromban a gasztronómia csúcsa. Később sült krumplival szerettem, de erre már kevésbé vagyok büszke.

A lényeg, hogy rájöttem, mennyire egyszerű dolog itthon is olyan, sőt, sokkal, de sokkal finomabb, kakaósabb és csokoládésabb öntetet készíteni. A házi fagyit még magasabb szintre emeli, a bolti fagyikon pedig jelentős mértékben javít.

3 összetevő, 5 perc

Kell hozzá víz (vagy tejszín, ha gazdagabbra szeretnénk), cukrozatlan kakaópor és étcsokoládé meg körülbelül öt perc vagy még annyi se. Szerintem akkor jó, ha egy kicsit kesernyés marad, de aki édesebben szereti, dobja meg a cukormennyiséget. Különösen vaníliához illik, de én a klasszikus joghurtfagyihoz is nagyon-nagyon szeretem.

Csokoládéöntet

csokiöntet - 1

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 1 deciliter víz
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 100 gramm étcsokoládé
  • 1 csipet
  • ízlés szerint cukor
Recept idők

Elkészítés:

A vizet felforrósítjuk, beletördeljük a csokoládét és elkeverjük, míg fel nem olvad a vízben. Hozzákeverjük a kakaóport és a sót, és ha szükséges, a cukrot is. Simára keverjük. Hűtőben hetekig eláll.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük